NLcar
Image default
Computers / Internet

Perfect voor grote voertuigen

Het achteruitrijden met een groot voertuig kan knap lastig zijn. Dit omdat er weinig zicht is op het geen wat er zich achter het voertuig afspeelt. Dit geld voor vrachtwagens zowel trekkers of met ander groot getrokken materiaal of overige grote machines zoals een brandweer wagen, een heftruck of een bulldozer. De kans op ongelukken is daarom ook vrij groot. Om de kans op ongelukken kleiner te maken werden er vroeger veel reclames gemaakt over de dode hoek die deze grote voertuigen hebben. Ze beschikken wel over spiegels maar kunnen bij lang en na niet alles zien. Het is daarom belangrijk dat wanneer je loopt, fietst of met de auto in de buurt van zo’n voertuig rijd, je goed oplet wat deze doet. Het kan zo maar zijn dat de bestuurder van het voertuig je niet heeft gezien in de spiegels of bij het kijken. Wees daarom extra voorzichtig.

Er zijn ook een aantal dingen die de bestuurder zelf kan doen. Zo is het van belang dat er geen kinderen op en rond een erf of de weg spelen wanneer er met een trekker, vrachtwagen, brandweer of andere machines wordt gereden. Zorg daarnaast altijd voor voldoende spiegels. Gewone weg gebruikers moeten zich er van bewust zijn dat een binnenspiegel niet altijd mogelijk is en de bestuurder van het grote voertuig dus niet direct achter het voertuig kan kijken wat daar gebeurt. Ga daarom ook nooit te dicht op een groot voertuig staan. Zo sta je absoluut in de dode hoek van dit voertuig. Daarnaast moet de bestuurder er voor zorgen dat hij minimaal vier spiegels heeft. Twee normale en twee daar bovenop. Deze spiegels worden apart van elkaar afgesteld zodat er meer gezien kan worden in verschillende hoeken.

Daarnaast is het slim om achteruitrijbeveiliging te hebben. Deze beveiliging informeert de bestuurder zodra iemand in de dode hoek achter het voertuig verschijnt. Daarnaast kan het beveiligingssysteem er voor zorgen dat het voertuig automatisch stopt als iemand binnen een bepaalde straal komt of als iets of iemand wordt geraakt. Hier heb je natuurlijk veel verschillende soorten en types in. Het best is om er een aan te schaffen met een automatische stop, dit is tevens ook de meest veilige in zijn soort. Als laatste kan er gekozen worden voor een Vanzwitserland of een camera van Zwitsersland. Hiermee kan de bestuurder precies zien wat er zich achter het voertuig afspeelt en zijn er weinig dode hoeken aan de grote voertuigen.

http://www.vanzwitserland.nl