NLcar
Image default
Computers / Internet

Tips om je leren jas mooi te houden

 

Een leren jas is een dure aankoop waarvan je wilt dat het lang mooi blijft. Leer is een duurzaam materiaal en kan lang mee gaan als je het goed onderhoud. Het onderhouden van je leren jas kost niet veel moeite en is gemakkelijk te doen. Vaak zijn de meeste leren jassen al voor geconditioneerd, maar het is toch goed om er toch zelf aandacht aan te geven, zodat je er jaren lang plezier van zal hebben. Het eerste wat je zal moeten doen is je leren jas beschermen tegen water. Leer houdt niet van water en als het met elkaar in aanraking komt zonder bescherming dan zal de kwaliteit verslechteren. Leer wat te vaak nat geworden is kan gaan rekken en scheuren krijgen. Dit wil je natuurlijk niet. Scheuren zal je uiteindelijk wel kunnen opvangen door je leren jas verven. Het verven wil je echt pas doen na meerdere jaren de jas te gebruikt te hebben.

 

Wat wij aanraden is dat je jouw leren jas minimaal twee keer per jaar een goede beurt geeft. Hiermee bedoelen we dat je de jas goed schoonmaakt van vuil. Het vuil op een leren jas is gemakkelijk te verwijderen. Koop een milde zeep en gebruik de milde zeep op een vochtige doek. Verwijder al het vuil en laat het leer drogen. Nadat het leer gedroogd is, is het tijd om leerspray aan te brengen die de leer zal helpen tegen slechte weersomstandigheden zoals regen en sneeuw.

 

Als je de leren jas meerdere jaren in je bezit hebt en de kwaliteit begin langzaam te verminderen, dan kan je er voor kiezen om de leren jas een nieuw leven in te blazen door het leer te verven met leerverf. Het leerverf renoveert niet alleen de kleur, maar hydrateert ook het leer zodat de kans op scheuren verminderd.

 

https://www.leerverfshop.nl/