NLcar
Image default
Computers / Internet

Codering met verschillende machines

Codering is van groot belang, wanneer het aankomt op traceerbaarheid van producten. Denk maar eens aan alle barcodes op producten in de supermarkten, winkels en groothandels. Ook op voedingsmiddelen wordt vaak een code gelaserd, maar deze mag uiteraard niet de kwaliteit van het product beïnvloeden. KBA-Metronics werkt daarom met lasermachines van hoge kwaliteit. Benieuwd naar alle lasermachines of wil je meer weten over de diensten van KBA-Metronics? Lees hieronder dan snel verder of bekijk de website van Koenig & Bauer voor meer informatie.

DOD-inkjet systemen

De Drop-on-demand systemen ofwel DOD-inkjet systemen zijn zeer geschikt voor codering. Dit heeft ermee te maken dat deze machine variabele data kan graveren. Hierdoor is het mogelijk om verschillende gegevens of gegevens die in slechts één opzicht van elkaar verschillen op producten aan te brengen. Door de hoge resolutie van de machine is deze ideaal voor nauwkeurige codering.

Continuous-Inkjet systemen

Anders dan de DOD-inkjet systemen zijn de continuous-inkjet systemen gericht op leesbaarheid en snelheid. De coders worden efficiënt en snel op de producten aangebracht en zullen vervolgens duidelijk leesbaar zijn voor jou als leverancier, maar ook voor jouw afnemers en de klanten van de afnemers. Op die manier creëer jij dus producten van hoge kwaliteit voor jouw afnemers mét een code die volledig voldoet aan de wetten opgesteld door de Europese Unie voor codering.

Lasersystemen

Misschien wel het meest bekende lasersysteem is de laser marker of lasermachine. Ook deze machine zal leesbare codes maken, maar met het verschil dat deze onmogelijk uitgeveegd kunnen worden. De code die deze machine namelijk graveert, zal permanent op het product zitten. Vaak mag de informatie op een code niet onduidelijk zijn, maar door deze techniek zal de code ook zeker niet onduidelijk meer worden. Kies dus vooral voor codering met lasermachines, wanneer dit het geval moet zijn. Benieuwd naar meer graveermachines van KBA-Metronics? Neem dan een kijkje op de website!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/