NLcar
Image default
Computers / Internet

Wat je moet weten bij het kopen van een router

Wat je moet weten bij het kopen van een router

Een router is een apparaat wat verschillende computernetwerken met elkaar verbindt. De router verdeelt internetsignalen naar verschillende apparaten, denk bijvoorbeeld aan je televisie die is verbonden met internet of je tablet die is verbonden met je televisie. De router zorgt ervoor dat apparaten met elkaar kunnen communiceren. Vroeger betekende dit dat er veel draden gelegd moesten worden om dit te kunnen veroorloven maar tegenwoordig ontwikkelt de technologie zich steeds meer. Daardoor zijn er nu ook draadloze routers. Deze routers worden gebruikt in een wifinetwerk, hiermee kan je bijna elke apparaat op aansluiten.

Het is best moeilijk wanneer men een keuze moet gaan maken voor welke router merk ze gaan kiezen. Er zijn veel verschillende soorten router merken en bijna elke merk heeft zijn eigen specificaties. De HP-routers zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te installeren en worden meestal in woningen gebruikt op een privé server. Terwijl de Cisco routers op een grootschalig manier worden toegepast in bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Tegenwoordig gaan bedrijven steeds meer werken op glasvezelwifi, hiermee heb je op dit moment het beste internetsnelheid.

Bij een router kopen zijn er een paar dingen waarop je moet letten. Het eerste is de wifistandaard. Wees verstandig en kies de nieuwste en snelste, zo hoef je niet het apparaat steeds te vernieuwen.  Verder hebben de meeste mensen thuis een retour die ze hebben gekregen van hun internetprovider. Deze routers hebben vaak een klein bereik, lage snelheid en beperkte beveiligingsopties. Ook zijn deze routers niet geschikt voor veel apparaten en aangezien er steeds meer wifi-apparaten zijn is dit niet handig.

Er zijn veel verschillende factoren die het draadloze netwerk van een router kunnen beïnvloeden. Denk aan de plaats van je router of de bouw van je huis. Let er dus goed op wat de bereiklengte is van de router en wat de beste positie is.

https://www.reuseyourit.com/