NLcar
Image default
Computers / Internet

Een webcam cover kopen voorkomt inbreuk op je privacy

Door een webcam cover bescherm je je kostbare privacy. Veel Windows-gebaseerde laptops en oudere Macbooks hebben kwetsbare plekken waardoor het voor een hacker mogelijk is om je webcam op je laptop aan te zetten zonder dat je het in de gaten hebt. Het led licht dat normaal gesproken aan gaat als je webcam aan is, hoeft na een hack van je webcam niet eens op te lichten. De enige manier voor een hacker om dit te kunnen doen, is wanneer jij hem daartoe de gelegenheid geeft. Door hem bijvoorbeeld fysieke toegang te bieden, of wanneer je malware installeert. Met het onbewust installeren van malware geef je hackers externe toegang tot je computer of laptop.

Een webcam in combinatie met goede software

Een webcam cover kopen in combinatie met een up-to-date anti virus software op je laptop of én een actieve firewall, geeft een hacker geen enkele kans meer via je laptop of pc inbreuk te maken op je privacy. Foute software wordt meestal op een computer geplaatst wanneer je op een link klikt, vaak via een e-mail, waardoor je computer geïnfecteerd raakt met een programma dat zich verbergt. Dit programma kan ervoor zorgen dat de camera op afstand kan worden bediend. Beter bekend als phishing, Het is de meest voorkomende vorm van een online hack aanval.

Houd je privacy zelf in de hand

Wist je dat hackers zonder je toestemming toegang kunnen krijgen tot je webcam? Webcams kunnen zelfs worden gehackt via elk apparaat dat geschikt is voor internet. Door een webcam cover te kopen en te installeren, bescherm je je privacy door je webcam te bedekken wanneer je deze niet gebruikt. Jij bepaalt zelf wanneer je webcam écht aanstaat, met één schuifbeweging. Onopvallend, maar stijlvol. Zelfs Mark Zuckerberg van Facebook beschermt zich tegen webcam hackers.

De covers van Webcam-Cover zijn geschikt voor elke laptop, elke tablet en elke mobiele telefoon. Ze zijn van kunststof of van aluminium. De kunststof covers zijn in zwart of in wit verkrijgbaar. En net zo gemakkelijk te installeren als een aluminium webcam cover. Een extra voordeel van de aluminium covers is hun dikte. Of beter gezegd het feit dat ze zo extreem dun zijn: minder dan 0,7 mm! Vooral handig bij laptops, die je ondanks dat je een webcam cover gebruikt, dicht kunt klappen.