NLcar
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten als je een auto accu vervangt

Het kan zomaar gebeuren dat de accu van de auto het begeeft. Als je geen zin hebt om veel geld te betalen bij een garage dan kan je de accu natuurlijk ook zelf vervangen. Je hebt niet veel gereedschap nodig om een accu te vervangen en een auto accu kopen kan al bij een bouwmarkt. Een accu vervangen is simpel maar waar moet je op letten als je dit doet

 

Hoe vervang je een accu

 Zorg altijd dat de auto uit staat en de sleutel uit het contact is. Verwijder altijd eerst de – pool en daarna pas de + pool. Doe je dit anders om dan bestaat er een kans dat je kortsluiting veroorzaakt. Verwijder de accu, deze zit vaak vast met een klem of een beugel. Plaats de nieuwe accu en bevestig deze. Plaats de Klemmen terug. Let hierbij op dat je nu eerst de + pool en daarna de – pool plaatst.

 

Veiligheid

Een accu bevat accuzuur. Dit is een gevaarlijke stof die brandwonden kan veroorzaken. Tijdens het laden van de accu kunnen er gassen ontstaan. Zorg dus dat je de accu altijd in en goed geventileerde omgeving vervangt en niet in de buurt van de accu open vuur houdt. Als het zuur in toch in contact komt met je huid dan zorg dat je goed spoelt. Als je de dampen inademt dan zorg dat je direct frisse zuurstof gaat inademen. Doe dit kalm en als de irritaties blijven dan schakel en arts in.

https://123waldo.nl/accu-batterijen/agm-auto-accu.html