NLcar
Image default
Bedrijven

Heerlijk rondje fietsen

Ieder jaar geniet iedereen van het fietsen. Vaak worden de fietsritjes gezien als ontspanning in de zomer. In de winter wordt er ook gefietst. Dit is vaak niet zo een ontspanning als in de zomer. Je moet namelijk dikker kleden en voorzichtiger zijn. Je zult rekening moeten houden met allerlei soorten weersomstandigheden. In Nederland wordt er door iedereen gefietst. Het maakt niet uit of je jong bent of juist oud. Fietsen is heel normaal in Nederland. Op jonge leeftijd worden kinderen geleerd om te fietsen. Dit wordt in de eigen omgeving gedaan. In sommige gevallen leren de kinderen ook fietsen op school. Dit gebeurt tijdens het speelkwartier bijvoorbeeld. Van alle ritjes, die in Nederland worden gemaakt, wordt zo een 27 % met de fiets gedaan. Dit komt doordat de fiets als voorkeursmiddel van vervoer wordt gebruikt. Het is erg makkelijk om te fietsen in Nederland. Dit komt door de infrastructuur. Er zijn veel fietspaden aangelegd in Nederland. Het aantal fietspaden ligt op zo een 350.000 kilometer. Doordat er zoveel fietspaden in Nederland zijn aangelegd, is het mogelijk om op een veilige en makkelijke manier te fietsen. De fietspaden zorgen ervoor dat fietsen ook veilig is voor mensen die het nog leren je kunt hierbij denken aan kinderen. Op de fietspaden zijn er geen auto’s. Hierdoor kun je met een veiliger gevoel de weg op. Fietsen kun je overal in Nederland aanschaffen. Je hebt veel verschillende fietsenwinkels. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij Amslod.

Fietsenwinkels Nederland

We fietsen massaal in Nederland. Om te kunnen fietsen heb je uiteraard wel een fiets nodig. Deze fietsen zou je kunnen aanschaffen in verschillende fietsenwinkels. In deze fietsenwinkels kun je terecht voor veel verschillende goederen en voor diensten. Zo kun je terecht voor accessoires voor de fiets, maar ook voor onderdelen voor de fiets. Uiteraard kun je in een fietsenwinkels, een fiets kopen. Naast alle goederen kun je ook terecht voor reparaties. Wanneer er iets kapot is aan je fiets, dan kun je samen met je fiets naar een fietsenwinkel gaan. Hier kunnen ze voor jou kijken wat er aan de hand is en voor welke prijs zij dit kunnen oplossen. In Nederland heb je genoeg fietsenwinkels, waar je terecht kunt. In het jaar 2019 waren er 2990 fietsenwinkels in Nederland. Ook waren er zo een 568 vestigingen van groothandelaren.

Elektrische fiets

Iedereen kent wel de normale fiets. Keihard trappen in de regen en gaan met die banaan. Wij zijn steeds meer gebruik gaan maken van elektrische fietsen. De beste koop E-bike. Ieder jaar worden er door verschillende bedrijven en organisaties gekeken welke elektrische fiets de beste is van het jaar. De fietsersbond doet hier ook aan mee. Zo komen er 100 testfietsers bij elkaar. In 2020 hebben zij 52 elektrische fietsen getest. Dit is getest door te fietsen. Zij hebben een afstand van 5000 kilometer afgelegd. Nadat zij deze kilometers hebben afgelegd, hebben zij 500 formulieren ingevuld.

Beste E-bike

In 2021 is er een prijswinnaar gekozen voor de E-bike. Dit jaar is de beste e-bike Stella Morena MDB FI geworden. De winnaars van de FietsAward 2021 is op woensdag 10 maart 2021 bekend gemaakt.