NLcar
Image default
Bedrijven

Is snurken ongezond?

Snurken kan erg vervelend zijn, zowel voor jezelf als voor je partner. Het kan er voor zorgen dat je minder goed slaapt of dat je partner wakker wordt van het geluid. Snurken is dus niet fijn, maar is het ook ongezond?

Snurken kan normaal geen kwaad

Over het algemeen is snurken niet zo slecht voor je. Iedereen kan wel eens snurken bij verkoudheid of na een avondje stappen. Snurken in een ernstigere vorm kan wel voor complicaties zorgen. Als je veel snurkt kan het zijn dat je vermoeid wakker wordt. Ook kan het er voor zorgen dat je partner slecht kan slapen. 10% van mensen die snurken heeft slaapapneu. Slaapapneu zorgt er voor dat je tijdens je slaap af en toe even stopt met ademhalen. Deze variant kan gevaarlijk zijn en moet dan ook altijd worden nagekeken door een arts.

Wat te doen tegen snurken?

Snurken kan dus zeker ook negatieve gevolgen hebben. Het is dan ook logisch dat u zich afvraagt wat te doen tegen snurken? Er zijn een aantal factoren die het snurken kunnen veroorzaken. Door het probleem bij de kern aan te pakken kan het snurken vaak verholpen worden. Overgewicht is vaak een veroorzaker van snurken door het extra gewicht rondom de nek. Ook alcohol of roken kan een veroorzaker zijn van snurken. Mocht er geen directe oorzaak zijn voor het snurken of wilt u er snel iets aan doen? Denk dan eens aan het doen van ademhalingsoefeningen volgens Buteyko. Deze kunnen er voor zorgen dat je ademhaling rustig blijft gedurende de hele nacht.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/