NLcar
Image default
Bedrijven

Een spoedcursus volgen om je rijbewijs te halen

Er zijn verschillende redenen waarom je een spoedcursus wilt gaan volgen om je rijbewijs te halen. Misschien heb je al eens eerder rijlessen gehad, maar ben je nooit afgereden. Dan is het handig om alles weer even op te frissen. Om heb je misschien je theorie-examen bijna 1.5 geleden behaald en staat dit op het punt te verlopen. Of je hebt misschien gewoon geen zin om zo lang te wachten op je rijbewijs. Allemaal redenen om een spoedcursus te gaan volgen. Echter zitten er wel een paar voorwaarden aan het deelnemen aan een spoedcursus.

 

Wat is een spoedcursus?

Als je een spoedcursus volgt dan haal jij versneld je rijbewijs. Normaal duurt het 6 tot 12 maanden tot je je rijbewijs hebt gehaald. Dit is op basis van 1 of 2 uur les in de week. Als je een spoedcursus wilt doen dan ga je 3 tot 4 uur per week lessen. Bij rijschool Gilze kan jij dan bijvoorbeeld al binnen twee weken je rijbewijs halen. Een spoedcursus is niet zomaar voor iedereen. Het is een intensief traject waarin je alles snel krijgt aangeleerd en veel van je wordt verwacht.

 

Voorwaarden spoedcursus

Je mag niet zomaar deelnemen aan een spoedcursus. Je moet altijd eerst je theorie-examen hebben gehaald en aan de spoedcursus gaat altijd een medische keuring vooraf. Rijscholen vragen je vaak ook om eerst een proefles te volgen. Zo kunnen ze zien of jij wel geschikt bent voor dit versnelde traject. Als je een spoedcursus mag volgen dan wordt het praktijkexamen vaak al gepland en word de intensiteit van lessen daarom aangepast.

 

https://rijschoolintilburg.nl/rijschool-gilze/