NLcar
Image default
Bedrijven

Stedelijke transformatie gaat Nederland veranderen

Nederland kampt al een lange tijd met een groot tekort aan woningen. Vooral betaalbare woningen voor starters, senioren en mensen met een lager inkomen die zich geen dure koopwoning kunnen veroorloven zijn zeer gewild. Maar de stedelijke transformatie verloopt niet overal even soepel, terwijl er vaak wel voldoende mogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een groot winkelpand dat leeg staat en kan worden getransformeerd tot appartementencomplex. Of aan een fabriek die is gesloten waardoor een groot stuk grond beschikbaar komt voor nieuwbouw. Gemeenten en projectontwikkelaars willen dolgraag aan de slag, maar het ontbreekt ze soms aan de juiste kennis om de ontwikkeling goed aan te pakken. Gelukkig kunt u daarvoor professionele ondersteuning krijgen.

Een goed ontwikkeld project is een succesvol project

Maar wat vaak eindigt een bouwproject in een drama omdat de voorbereidingen niet goed waren. Er zijn helaas vele voorbeelden te noemen waarbij een stedelijke transformatie op een financieel debacle is uitgelopen. Soms zijn miljoenen extra nodig om het project alsnog af te ronden. Soms moet een project worden gestaakt omdat er onenigheid is tussen de bouwer en de projectontwikkelaar. Als u wilt voorkomen dat u dit overkomt, is een goede voorbereiding essentieel. Zorg dat uw plannen goed zijn uitgewerkt voordat de eerste paal de grond in gaat. Dan is de kans op een catastrofe een stuk kleiner.

Kies voor betrouwbare en professionele ondersteuning voor uw bouwproject

U kunt voor ondersteuning van uw project voor stedelijke transformatie een beroep doen op IMOSS te Amersfoort. Zij hebben ruime ervaring met de ontwikkeling van bouwplannen. Daarbij is veel aandacht voor duurzaam bouwen en toekomstbestendige infrastructuur. Aandacht voor groen, maar ook voor goede ontsluiting van de nieuwe wijk is daarbij heel belangrijk. U kunt meer lezen over IMOSS op hun website. Hier vindt u ook de contactgegevens voor het maken van een afspraak om uw plannen voor te leggen.

https://www.imoss.nl/