NLcar
Image default
Eten en drinken

Instant Varkenshaas

Tuurlijk, in de 80’s werd varken gelabeld als het “andere witte vlees”, maar wij denken dat sappige varkenshaas zijn eigen spotlight verdient. Dit simpele recept is de perfecte manier om dat te geven. Met maar 10 minuten handenwerk is dit gerecht klaar onder de 30 minuten. Perfect voor een makkelijk, doordeweeks recept.

We houden de kruiden simpel: chilipoeder, komijn en knoflookpoeder. Als je graag andere kruiden gebruikt: ga je gang! Denk aan oregano en Italiaanse kruiden of alleen zout en peper is al genoeg.

Voor dit gerecht heb je wel een Instant Pot nodig. Dit is een multifunctionele pan die veel apparaten in jouw keuken kan vervangen. Denk aan 1 apparaat met opties als slowcooker, rijstkoker, stomer, braadpan en warmhouder.

Ingrediënten

–       500 gram varkenshaas, door de helft gesneden

–       zout en peper

–       1 lepel olijfolie

–       2 theelepels chilipoeder

–       halve theelepel komijn

–       beetje knoflookpoeder en gember

Bereiding

  1. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit wat olie in de Instant Pot en wanneer deze goed heet is, voeg je de varkenshaas toe. Laat deze ongeveer 6 minuten bakken totdat hij goud aan alle kanten is. Leg de varkenshaas op een bord. Strooi hier de chilipoeder, komijn, gember en knoflookpoeder over.
  2. Zet een onderzetter in de Instant Pot en voeg daarna 1 kopje water toe. Leg de varkenshaas op de onderzetter en zet de functie ‘Pressure Cook’ aan. Laat de varkenshaas hier 5 minuten in koken.
  3. Laat de druk langzaam dalen voor ong. 1 minuut en doe daarna de deksel open. Laat het vlees voor 5 minuten afkoelen voordat je erin gaat snijden.

Zelf heb ik raar genoeg, nu opeens trek gekregen in een patatje oorlog. Ook dit recept is makkelijk zelf te maken. Fijne week nog en… eet smakelijk!