NLcar
Image default
Bedrijven

Wat moet je weten voor je auto theorie-examen

Als je wilt gaan autorijden dan moet je vroeg of laat je theorie-examen halen. Het theorie-examen is verplicht en zonder mag je niet afrijden. Het is slim om zo snel mogelijk te beginnen met leren en het examen zo snel mogelijk te gaan afleggen. Zorg wel dat je goed bent voorbereid want het examen is niet gemakkelijk en ook nog best wel duur. Het is zonde om zo veel geld te betalen en dan alles weer opnieuw te moeten doen.

 

Het examen

Het examen bestaat uit de onderdelen gevarenherkenning, kennis en verkeersinzicht. Gevarenherkenning is het herkennen van gevaren en het omgaan met deze gevaren. Dit onderdeel bestaat uit 25 vragen waarvan je er 13 goed moet hebben. Het kennis onderdeel test hoeveel kennis je hebt van de regels in het verkeer. Ze kijken bijvoorbeeld of je weet wat verkeersborden betekenen. Het kennis onderdeel bestaat uit 12 vragen waarvan je er 10 goed moet hebben. Als laatste wordt verkeersinzicht getest. Er wordt dan gekeken of je de regels kan toepassen en of je juiste beslissingen neemt in het verkeer. Bij verkeersinzicht moet je 25 van de 28 vragen goed hebben.

 

Voorbereiding

Gelukkig kan je goed oefenen voor het examen. Het internet vind je genoeg opties om een oefenexamen auto theorie te maken. Als je niet zo goed weet wat voor soort vragen er gaan komen kan dit je ook een beetje op weg helpen! Het klinkt misschien nog een beetje ingewikkeld, maar als je goed oefent dan haal jij het examen met gemak!

 

https://theorie-oefenexamen.nl/