NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor de beste verkoop van de auto

Als je eenmaal besluit om je mooie auto te verkopen wil je er zo snel mogelijk vanaf. Tegelijkertijd wil je er ook een goede prijs voor en de zaken goed afhandelen. Wil je alles in één keer goed aanpakken? Bekijk dan deze tip s om je auto te verkopen.

Een goed uiterlijk

Op een vuile, verwaarloosde auto reageert geen kip. Zorg er daarom voor dat je wagen er echt goed uitziet. Zorg daarom minimaal voor dat je auto schoon is. Best nog even in de wax gezet. Zorg daarnaast dat je auto vrij geparkeerd staat (liefst nog op een mooie plek). Het oog wil tenslotte ook wat.Zo kan je de auto gemakkelijk verkopen. Daarna moet je denken over waar je de auto gaat verkopen.  Er zijn tegenwoordig allerlei plekken om dit te doen, al ligt de grootste kans natuurlijk online. Websites zoals Autotrader en Marktplaats bieden verschillende mogelijkheden om veel mensen te bereiken. Plaats hier daarom een overzichtelijke en heldere advertentie met scherpe foto’s en een goede duidelijke en positieve tekst. Deel de advertentie ook met je netwerk via je social media kanalen.

Ga goed voorbereid het verkoopgesprek in

Heb je iemand die komt kijken voor de auto te verkopen? Denk na over de prijs die je minimaal wilt hebben en bedenk welke vragen de koper kan hebben. Leg alle instructieboekjes en onderhoudspapieren klaar want daar wordt vaak om gevraagd.  Is het bijna tijd voor de APK? Laat je wagen dan keuren. Dit straalt ook vertrouwen uit naar de aanstaande koper. Gaat het auto verkopen succesvol en wil je achteraf geen gedoe over de verkoop van je auto? Dan is een particuliere verkoopovereenkomst voor je auto opstellen een goed idee. Hierin leg je vast welke afspraken je met de koper hebt gemaakt. Ook is hierin de informatie over het voertuig en bijkomende zaken erin terug te vinden. Zodra de handtekening van zowel de verkoper als koper eronder staan is het document officieel en kun je hier later altijd naar verwijzen mocht dit nodig zijn.Zo kan je succesvol een auto verkopen.