NLcar
Image default
Energie

Energieleveranciers vergelijken was nog nooit zo eenvoudig!

Bij welke energieleverancier loopt je huidige contract voor elektriciteit en gas? Ben je tevreden met je leverancier? Of net niet en wil je graag overstappen naar een andere? In dat geval is de vraag: welke energieleverancier kies je dan? Aangezien elektriciteit en gas belangrijk zijn voor je dagelijkse leven en ook niet goedkoop, is het kiezen van een nieuwe leverancier een belangrijke beslissing. Je kiest daarom niet willekeurig een leverancier uit. Nee, je gaat de verschillende energieleveranciers eerst vergelijken om te kijken welke voor jou het beste is. Zo bepaal jij zelf wat belangrijk voor jou is. Wil je graag groene stroom of is de prijs erg belangrijk? Vergelijk de verschillende leverancier en kies degene die het beste bij jou past!

Leveranciers vergelijken was vroeger niet simpel

Energieleveranciers vergelijken was vroeger een hele klus. Je moest zelf opzoeken welke energieleveranciers er waren, en vervolgens bekijken wat hun mogelijkheden waren. Welke pakketten biedt een bepaalde leverancier? En welk kostenplaatje is daaraan verbonden? Dit moest je een voor opzoeken voor alle leveranciers, alvorens je de energieleveranciers kunt vergelijken. Gelukkig hoef je vandaag niet zoveel moeite te doen om te ontdekken welke je nieuwe energieleverancier wordt. Er bestaan namelijk handige vergelijkingswebsites, zoals die van Welke Energieleverancier, waarbij je in een handomdraai energieleveranciers vergelijkt.

Hoe werkt het?

De vergelijkingstool van Welke Energieleverancier is zeer eenvoudig. Eens op de website hoef je slechts enkele gegevens in te vullen:

  • Je postcode
  • Je huisnummer
  • De omvang van je huishouden
  • Je verbruik

Op basis van deze data toont de websites welke energieleverancier voor jou de goedkoopste is. De website toont ten eerste enkel de leveranciers die beschikbaar zijn op jouw adres en organiseert de resultaten vervolgens van goedkoopste naar duurste. Wil je vervolgens de energieleveranciers verder met elkaar vergelijken volgens bepaalde criteria? Dat kan! Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde contractduur of leveranciers met groene stroom. Zo vind je zeker welke energieleverancier echt bij je past!