NLcar
Image default
Energie

Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Sommige zonnepanelen kunnen tientallen jaren meegaan zonder dat er onderhoud nodig is. Andere zonnepanelen hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren. Voor de zekerheid moeten uw zonnepanelen echter regelmatig worden onderhouden om hun levensduur en de hoeveelheid energie die ze produceren te verlengen. Regelmatig onderhoud zal ook de kosten van uw elektriciteitsrekening verlagen, omdat het dure reparatiekosten in de toekomst zal voorkomen. Deze panelen moeten worden schoongemaakt om stof en vuil te verwijderen dat zich erop verzamelt. Anders zullen ze niet zoveel energie produceren vanwege de overmaat aan deeltjes in de lucht. Vuil en stof verminderen de hoeveelheid licht die doorkomt. Om al het vuil en stof te verwijderen, moet u het paneel nat maken met een oplossing die de zonnecellen niet aantast. Het mengen van azijn, afwasmiddel en water kan als reinigingsoplossing worden gebruikt.

Wat gebeurt er met zonnepanelen nadat hun levensduur voorbij is?

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om het milieu te sparen. Ze zijn een goede investering en kunnen tientallen jaren worden gebruikt. Maar wat gebeurt er als hun nuttige leven voorbij is? Er is een toenemende behoefte om zonnepanelen te recyclen omdat ze gevaarlijke stoffen bevatten die het milieu kunnen vervuilen als ze niet op de juiste manier worden behandeld. Een manier om zonnepanelen te recyclen is door ze om te smelten om waardevolle materialen zoals koper, zilver, goud en andere zeldzame aardmetalen te winnen. De United States Environmental Protection Agency beveelt recycling van zonnepanelen aan omdat het weinig energie vereist, geen uitstoot van broeikasgassen produceert en veilig is als het op de juiste manier wordt gedaan. Wanneer zonnepanelen worden gerecycled, verminderen ze atmosferische broeikasgassen en vervuilen ze het milieu minimaal. Er zijn drie hoofdmethoden voor het recyclen van zonnepanelen. De eerste methode omvat het opknippen van oude panelen in kleinere stukken voor gebruik in de nieuwe panelen, de tweede methode houdt in dat de oude panelen worden gehaast om ze op te splitsen in meerdere materialen en de laatste methode is het recyclen van het hele paneel door het om te smelten.

Zonnepanelen installeren?

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om energie te produceren zonder broeikasgassen en andere vervuilende stoffen uit te stoten. Er zijn echter veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat u besluit om zonnepanelen te installeren of niet. De eerste factor zijn de installatiekosten. Zonnepanelen zijn duur en voor sommige mensen de initiële investering misschien niet waard. De tweede factor zijn de kosten van elektriciteit van uw nutsbedrijf. Als het goedkoper is dan wat je zou betalen voor zonnepanelen, is het misschien niet de moeite waard om ze ook te installeren. De derde factor is of je een dak hebt dat gemaakt is van materialen die bestand zijn tegen zware sneeuwbelasting in de winter, zoals metalen daken of asfaltshingles. Als uw dak niet tegen sneeuw kan, kunt u geen zonnepanelen plaatsen omdat de sneeuw zal smelten en druipen.