NLcar
Image default
Energie

Elektrisch systeem thuis controleren

Reality-check. Elektrische systemen zijn onderhevig aan slijtage, hoe goed u er ook voor zorgt. Het is essentieel om Elektricien Haarlem 023 regelmatig de verschillende schakelaars, stopcontacten en stroomonderbrekers in het elektrische systeem van uw huis te laten testen en evalueren om te voorkomen dat er later gevaarlijke situaties ontstaan.

Begin met het controleren van alle apparaten

Begin met het controleren van alle apparaten en verlengsnoeren, vooral degene die je niet vaak gebruikt. Een kabel die tekenen van slijtage vertoont of aarde heeft gebroken, moet worden weggegooid en vervangen. Daarnaast moet je ook naar de verlichting van je huis kijken, omdat dit vaak een indicatie is van een bedradingsprobleem in een huis. U kunt een bedradingsprobleem hebben als lichten van tijd tot tijd zonder reden dimmen of feller worden. De verlichting kan zwak lijken wanneer een grote elektrische belasting net is begonnen of een cyclusapparaat wordt gebruikt, zoals een strijkijzer. U moet zeker een bedradingsprobleem overwegen als geen van deze redenen ervoor zorgt dat de verlichting flikkert of dimt. Huiseigenaren maken vaak misbruik van overspanningsbeveiligingen en verlengsnoeren. Het is altijd het beste om verlengsnoeren te gebruiken zoals aangegeven in hun classificatie en alleen voor tijdelijk gebruik. Het bereik van de overspanningsbeveiliging mag nooit worden uitgebreid met een verlengsnoer. Het wordt ook niet aanbevolen om overspanningsbeveiligingen aan elkaar te koppelen.

Inspecteer elektrische bron

Het is absoluut noodzakelijk dat u uw elektriciteitsvoorziening tussen het hoofdpaneel in uw huis en de straat inspecteert. Begin met het controleren van de bovenleiding en zorg ervoor dat ze niet lager zijn dan drie meter. Zorg ervoor dat ze geen obstakels, zoals boomtakken, raken. Uw nutsbedrijf moet een blanke draad vervangen. Controleer vervolgens of de elektriciteitsmeter waterdicht is en goed functioneert. Bevestig de meter bovendien stevig aan de muur. Telkens wanneer u een probleem met de elektriciteitsmeter opmerkt, dient u contact op te nemen met het nutsbedrijf. Het testen van alle stroomonderbrekers is ook belangrijk. U kunt dit doen door ze handmatig in en uit te schakelen om ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren. U kunt elke stroomonderbreker ook testen met een stroomonderbreker en een weerstandstester. Deze tool kan worden gebruikt om een ​​overbelastingstoestand te simuleren. Controleer uw stopcontacten en stopcontacten om er zeker van te zijn dat er geen losse afdekplaten zijn en dat ze allemaal correct werken. Controleer tot slot de rookmelders in huis om er zeker van te zijn dat ze werken. Het beste is om de batterijen in rookmelders twee keer per jaar te vervangen.