NLcar
Image default
Aanbiedingen

Geen vorkheftruck voorhanden bij het laden en lossen? Een kooiaap neem je overal mee naartoe!

Geen vorkheftruck voorhanden bij het laden en lossen? Een kooiaap neem je overal mee naartoe!

Heb jij het ook al een keer meegemaakt dat je na urenlang rijden met je vrachtwagen eindelijk op de plek van bestemming aankomt en dat er helemaal geen vorkheftruck voorhanden blijkt te zijn om de lading te lossen? Dilemma! Want hoe krijg je al die zware goederen nu uit je vrachtwagen? Eigenlijk is de oplossing heel simpel: een kooiaap. Deze meeneemheftruck neem je overal mee naartoe. Zo kom je nooit meer voor bovenstaand dilemma te staan. In deze blog willen we graag wat dieper ingaan op deze vernuftige uitvinding van Nederlandse bodem. Lees je mee?

 

Waar wordt een kooiaap voor ingezet?

Een kooiaap of meeneemheftruck is een zeer handig hulpmiddel binnen het goederentransport. In vergelijking met een standaard vorkheftruck is een kooiaap een zeer wendbare en lichte heftruck die gemakkelijk meegenomen kan worden tijdens het transport. Een kooiaap wordt vooral ingezet op plaatsen waar goederen geladen en gelost moeten worden, maar waar geen vorkheftruck voor handen is. In zo’n geval maakt een kooiaap laden en lossen toch mogelijk. 

 

Hoe kan ik de kooiaap meenemen tijdens transport?

Je zult je nu misschien afvragen of dat niet ontzettend veel ruimte inneemt, zo’n kooiaap in de laadruimte van de vrachtwagen. Gelukkig kunnen wij je meedelen dat dit niet het geval is. Een kooiaap wordt namelijk achterop de vrachtwagen bevestigd en neemt hierdoor geen kostbare laadruimte in. De machine wordt aan de vorken in de daarvoor gemaakte kokers aan de achterzijde van de trailer opgehangen. Zo kan de kooiaap zichzelf optillen en kan de vrachtwagenchauffeur de machine vervolgens zekeren voor een veilig transport. Ook het afkoppelen gaat zeer eenvoudig. Binnen enkele minuten is de meeneemheftruck klaar voor gebruik. Wist je overigens dat je vandaag de dag ook kooiapen kunt aanschaffen die onder de trailer vervoerd worden?

 

Kooiaap kopen?

Wil je graag een kooiaap kopen of wil je eerst nog wat meer te weten komen over kooiaap transportmogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op de website van Melis Logistics of neem contact op met de klantenservice. Zij staan je graag te woord, ook wanneer je andere logistieke (hulp)vragen hebt.

 

https://www.melislogistics.nl/