NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Wat kost de APK-check?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijke verplichting en wordt meestal jaarlijks uitgevoerd. Tijdens deze controle beoordeelt een ervaren keurmeester of jouw auto voldoet aan verschillende vereisten. Maar aan welke specifieke eisen moet jouw auto precies voldoen? Waar kun je terecht voor de APK? En wat zijn de kosten van een APK-check? In dit artikel zullen we al deze informatie overzichtelijk voor je op een rij zetten.

Welke punten controleert een keurmeester tijdens de APK?

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen.
  • Registratie: kilometerstand, identificatienummer en brandstofverbruik.

Let op: een APK-check is slechts een momentopname. Deze controle geeft alleen informatie over de huidige staat van je auto en zegt niets over de kwaliteit van de onderdelen of de levensduur ervan. Daarom is het verstandig om jaarlijks een grondige onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij een gespecialiseerde garage.

Waar kun je terecht voor de APK-check?

Voor een APK-keuring moet je altijd een keurmeester inschakelen die voldoet aan de eisen van de overheid. Wil je er zeker van zijn dat je een betrouwbare keurmeester raadpleegt? Dan kun je terecht bij Carteam Autobedrijven. De professionele monteurs en keurmeesters van de dichtstbijzijnde Carteam-garage staan voor je klaar om je auto te controleren en ervoor te zorgen dat deze aan alle regelgeving voldoet. Met hun uitgebreide kennis en expertise ben je gegarandeerd veilig onderweg.

Hoeveel kost de APK-check?

Aangezien de APK-check verplicht is, wil je uiteraard de kosten hiervoor zo laag mogelijk houden. Gelukkig betaal je bij Carteam nooit meer dan nodig is. Of het nu gaat om een APK-check, een grote beurt of zelfs een specifieke service, zoals een bandenwissel, je auto is in goede handen bij Carteam. Breng daarom zo snel mogelijk je auto naar een Carteam-garage!

 

https://www.carteam.nl/apk