NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Een auto kopen of leasen, wat is wijsheid?

De meeste mensen komen op een gegeven moment in het leven op een punt dat autobezit noodzakelijk wordt. Dit kan komen doordat men zich moet vervoeren van de woonomgeving naar de werkomgeving of bijvoorbeeld omdat de kinderen naar school gebracht moeten worden! Als je op zo’n moment in je leven komt, dan zijn er tegenwoordig tal van opties als gaat om manieren van autobezit. De meest voorkomende zijn het aanschaffen van een auto en het leasen van een auto. Om voor jou een helder beeld te creëren hebben we de belangrijkste voor en nadelen van deze twee opties voor je op een rijtje gezet.

Auto kopen

Als je een auto koopt is deze auto 100% jouw bezit. Je kunt de auto bijvoorbeeld met geleend geld kopen, maar de auto is wel volledig van jou. Dit betekent ook dat wanneer je toe bent aan een nieuwe auto, je de huidige auto kunt verkopen. Ook ben je volledig vrij om te doen met de auto wat je wilt, omdat deze zoals gezegd volledig van jou is. Over het algemeen wordt het kopen van een auto alleen aangeraden als je deze (groten)deels zelf kunt betalen. Dit om het aangaan van leningen zoveel mogelijk te voorkomen!

Auto leasen

Een auto leasen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Door een auto te leasen betaal je iedere maand een bedrag voor het gebruik van de auto. Het onderhoud van de auto wordt voor rekening genomen en over het algemeen ben je alleen het leasebedrag plus de brandstofkosten kwijt aan de auto. Omdat je een auto leaset van een leasemaatschappij zal de auto nooit volledig jouw bezit worden. Ook ben je bij het leasen van een auto vaak beperkt tot een bepaald aantal kilometers dat je per maand mag rijden. Dit omdat de leasemaatschappij het maandbedrag onder andere baseert op het verwachte slijtageproces van de auto. Omdat je een auto niet volledig zelf hoeft te financieren is het leasen van een elektrische auto vaak toegankelijker dan het aanschaffen hiervan! Op deze manier kun je op jouw manier bijdragen aan de verbetering van het milieu. Er zijn tegenwoordig tal van leuke elektrische leaseauto’s op de markt, denk hierbij onder andere aan de Hyundai Kona electric en de razend populaire Kia e-Niro.