NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Zo maak je je automatten schoon

Denk jij hier weleens over na? Voordat je je huis inloopt veeg je je voeten af of doe je zelfs je schoenen uit, maar de meeste mensen stappen zonder na te denken met vieze schoenen en al de auto in. Wat hebben je automatten het eigenlijk zwaar te verduren. Eens in de zoveel tijd hebben die echt wel een goede schoonmaakbeurt nodig. Een automat van rubber maak je best makkelijk schoon, maar bij automatten van tapijt is dat moeilijker. Zeker als er modder, regen, sneeuw of strooizout op de matten terecht is gekomen. Ben jij benieuwd hoe je dit soort vuil het beste uit je automatten krijgt? In dit artikel vertellen we het.

Maak je matten schoon met water

Voordat je met agressieve schoonmaakmiddelen aan de slag gaat, raden we aan om eerst te proberen je automatten met water en een borstel schoon te maken. Maak je borstel nat en begin – nadat je je automatten uit de auto haalt – met schrobben. Schrob niet te hard, want dan loop je het risico dat je matten kapot gaan. Heb je echt een schoonmaakmiddel nodig? Kies dan voor een niet-chemische allesreiniger.

Je matten schoonmaken met reinigingszout

Een goed middel om tijdens het schoonmaken van je automatten te gebruiken, is reinigingszout. Volg de volgende stappen:

  • Haal je automatten uit je auto. Laat natte automatten nooit zomaar in je auto liggen, want dan loop je het risico dat er schimmel vormt;

  • Verwijder al het loszittende vuil met een kruimeldief of stofzuiger;

  • Maak je borstel nat met een mengsel van water en zuiveringszout;

  • Schrob je matten voorzichtig en met een vloeiende beweging schoon;

  • Laat je automatten goed drogen, het liefst in de zon;

  • Leg je automatten weer terug in je auto.

Wat als schoonmaken echt niet helpt?

Als het schoonmaken echt niets uithaalt, is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe mattenset. Koop deze keer automatten van rubber, want die zijn een stuk makkelijker schoon te houden dan matten van tapijt. Je wilt natuurlijk automatten van goede kwaliteit ontvangen, dus kun je het beste kiezen voor een betrouwbare automattenshop zoals MijnAutomatten.nl. MijnAutomatten.nl krijgt een 8,5 van eerdere gebruikers! Passen je nieuwe matten toch niet in je auto, dan krijg je je geld terug. Koop daarom je nieuwe automatten bij MijnAutomatten.nl.

https://www.mijnautomatten.nl/rubber-automatten