NLcar
Image default
Computers / Internet

Zweten is goed voor je

Veel mensen vinden het vies, maar het is juist goed voor je. Zweten. Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Je lichaam zweet omdat het warmte kwijt moet. Bij het warm worden van water ontstaat er condens. Je zweet kan je zien als een soort van condens. Je lichaam bestaat uit een grote hoeveelheid water, wanneer je aan het sporten bent of je bent in de sauna dan wordt het warm binnen in je lichaam. Het lichaam moet af van deze warmte en doet dat doormiddel van zweet. Zweten kan op vele verschillende plekken op het lichaam. De meest herkenbare plek op het lichaam waar we zweten is onder onze oksels. Maar daarnaast zweten we ook op ons hoofd, zowel het voorhoofd als de wangen en op het gebied van het haar. Daarnaast zijn er nog tal van plekken waar we uit kunnen zweten.

Het zweet van eenieder heeft een andere geur, toch ruik je het zweet dat je die dag hebt geproduceerd niet. Pas wanneer je je niet wast, en je hebt hetzelfde shirt aan dan zal je zweet gaan ruiken. Eendaags zweet ruikt namelijk niet. Het is daarom van belang om na het sporten of andere inspanningen goed te sporten zodat je al het zweet van je lichaam af kan halen, daarnaast komen er nog veel meer afvalstoffen mee naar buiten die anders op je lichaam blijven liggen. Je kan ervoor kiezen om te douchen maar het kan er ook afgewassen worden.

Zweten is heel normaal voor iedereen, maar de een kan het nou een stuk beter dan de ander. Je hoort soms weleens van mensen die je kent dat ze niet kunnen zweten, je zou denken ideaal. Maar dat is het absoluut niet, je lichaam moet de hitte kwijt en doet dat vervolgens op een andere manier. Daarnaast heb je ook nog mensen die overmatig zweten. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je spieren op deze bepaalde plekken overgevoelig of op spanning staan. Wat je vervolgens kan doen is om botox oksels te doen. Botox heeft van zichzelf een ontspannende werking waardoor de spieren in de oksel zich gaan ontspannen waardoor je minder zal zweten. Voor de botox okselprijs kan je kijken op diverse internetsites.

http://faceland.nl/