NLcar
Image default
Computers / Internet

Wat willen we later worden

Al op een jonge leeftijd wordt ons gevraagd om een keuze te maken wat we voor de rest van ons leven willen doen. Vaak is er op dat moment nog niet eens sprake van enig idee en zijn tieners vaak bezig met andere dingen zoals verschijnende activiteiten uitzoeken. Toch wordt ons gevraagd naar het middelbare onderwijs een keuze te maken. Eigenlijk al eerder. Want bij ieder middelbaar onderwijs wordt er op een gegeven moment een richting aan te geven die je wil gaan volgen. Wel of geen geschiedenis, of wil je liever techniek of scheikunde volgen. Het is bepalend wat je op de middelbare school hebt gedaan wat je later gaat doen. Het kan namelijk zo zijn dat je een vak wil gaan studeren maar dat je daar toch wiskunde b voor moet hebben gedaan en laat je nou net niet daarvoor hebben gekozen.

Toch is er een optie om toch dat vak te kunnen volgen, er kan gekozen worden om een extra vak via een ander school, of dezelfde school te gaan volgen. Vaak is dit toch lastig want dit vak moet je erbij gaan pakken terwijl je ook bezig bent met al je andere vakken op school. Het is dus al vanaf een jonge leeftijd van belang om een goede keuze te maken. Weet je nog niet zo goed wat je wil gaan doen als je bij die keuze bent, dan is het aan te raden om een zo algemeen mogelijk profiel te kiezen, vaak kan je hiermee nog vele kanten op en is het dus vaak mogelijk om er toch nog een extra vak bij te kiezen als je wel weet wat je wil gaan doen.

Het is dus van belang dat we die keuze niet zomaar maken. Je moet immers de rest van je leven hetgeen doen wat je hebt gedaan, mits je je nog gaat specialiseren in andere vakken maar over het algemeen ga je doen wat je hebt gestudeerd. Mocht je namelijk later niet tevreden zijn met het geen wat je doet, moet je later waarschijnlijk loopbaangebeleiding of zakelijke coaching van Carrièrepoort in schakelen om er voor te zorgen dat je uiteindelijk wel kan gaan doen wat je het liefste zou willen doen. Wil je meer informatie, lees hier meer.

https://carrierepoort.nl/