NLcar
Image default
Computers / Internet

Zo krijg je witte tanden

Witte tanden, wie wil dat nou niet. Een witte lach staat mooi maar is voor veel mensen niet direct weggelegd. Toch zijn er wat dingen die kunnen helpen, en dingen die absoluut niet werken. In dit artikel kun je wat goede tips terugvinden voor het krijgen of behouden van witte tanden. Het tanden bleken is wel buiten beschouwing gelaten.

De eerste tips zijn dingen die je vooral niet meer moet doen. Op internet zul je veel lezen over de tip om baking soda te gebruiken. Dit is namelijk niet de bedoeling om zo maasr in je mond te stoppen om je tanden mee schoon te maken. Het is een soort schuurmiddel wat schadelijk voor je kan zijn. Zeker als je het te vaak gebruikt kan het glazuur laten slijten. Ditzelfde geldt voor whitening tandpasta. De implantoloog zal je al aanraden dit niet te vaak te gebruiken vanwege het schuurmiddel in de pasta wat de glazuur laag kan beschadigen. Verder is donker voedsel ook niet goed voor de  tanden. Dit kan namelijk vlekken veroorzaken. Ookal zijn bosbessen gezond voor je, voor de tanden is het wat minder. Dit komt door de stoffen die in je mond blijven zitten. Het beste is om direct wat water te drinken om je mond te spoelen nadat je donker voedsel of koffie hebt genomen. Verder zijn koolzuurhoudende drankjes ook erg slecht voor je. Ditzelfde geldt voor koffie, thee en rode wijn. Het is slecht voor je tanden maar kan de tanden ook donker maken.

 

Wat je zeker wel moet doen is om je tandenborstel iedere drie of vier maanden te vervangen. De borstel blijft altijd iets viezer dan ze daarvoor waren en de kwaliteit wordt minder. Gebruik een nieuwe borstel om je gebit grondig te kunnen reinigen. Verder is het handig je tong te borstelen. Dit wordt aangeraden aan mensen met een slechte adem. Echter kunnen ook donkere stoffen blijven hangen op de tong wat in je tanden gaat zitten. Borstel de tong dus schoon voor wittere tanden.  De endodontoloog zal dit ook aanraden.

https://www.orfeokliniek.nl/