NLcar
Image default
Bedrijven

Rubberen ringmatten goedkope en duurzame oplossing

Een goede Rubberen ringmat is ideaal voor schoolpleinen en speeltuintjes, vanwege het goedkope materiaal en zachte materiaal. Zo kunnen ze tegen elke weersomstandigheid en zijn ze gemakkelijk schoon te maken, je hoeft ze alleen af te kloppen of schoonspuiten met water. Ook is het zo dat spelende kinderen voor overlast kunnen zorgen, rubber heeft een dempende effect waardoor je rennende kinderen minder goed hoort ook houd het trilling tegen. Doordat ze recyclebaar zijn en ze lang meegaan is het automatisch een duurzaam product.

Voordelen van een rubberen ringmat 

Een rubberen ringmat is ideaal voor het opvullen van grote oppervlaktes, bijvoorbeeld voor een speeltuintje. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt op bouwplaatsen om er voor te zorgen dat voertuigen niet wegzakken in de grond. Daarnaast is het materiaal bestendig tegen elke weersomstandigheden, en is het geen duur materiaal. Het kan worden gerecycled en hierdoor ook nog is goed voor het milieu. Ook vergaat het materiaal niet en gaat het erg lang mee waardoor het een eenmalige aanschaf is. Wel is het zo dat de mat kan gaan slijten en naar bijvoorbeeld 10 jaar, en doordat het uitzet door bepaalde warmte. Uiteindelijk zullen er dan scheuren in de mat ontstaan. En is het tijd voor een nieuwe de mat zal dan worden gerecycled.   

Soorten rubberen ringmatten 

Over het algemeen is de functie en de ringmat hetzelfde, maar je heb ze wel in wat andere vormen. Zo kun je zo met grote gaten krijgen maar ook met veel kleine gaten, waarbij water nog beter wegstroomt. Ook kun je een patroon kiezen dit voegt niet erg veel toe maar kan dan weer een net iets mooiere uitstraling geven, ook is er een optie om ze te laten verven om bijvoorbeeld het logo van de school erin te zetten. Dit geeft de school uiteraard een leuke uitstraling.