NLcar
Image default
Bedrijven

Originele ideeën voor een mooie roadtrip

Alhoewel Nederland redelijk klein lijkt leent het zich uitstekend voor een onvervalste roadtrip. Er zijn nog tal van plekjes die je kunt ontdekken en zo de ware schoonheid van ons land met eigen ogen zien. Uiteraard kun je zo’n roadtrip met je eigen wagen maken, het is nog leuker om dat met een huurauto te doen. Zo ervaar je op een unieke manier hoe leuk het is om er op je vrije dag op uit te trekken.

Roadtrip door de Veluwe

Het mooie van een roadtrip is dat je in veel gevallen zelf kunt bepalen hoe lang het duurt. Zo kun je een roadtrip door de Veluwe zo lang maken als je zelf wenst. De Veluwe is een uitgelezen kans om Nederland op een andere manier te bewonderen. Het uitgestrekte natuurgebied zit boordevol verrassingen en je ziet dan ook talloze dieren die je anders nooit tegen zou komen. Denk bijvoorbeeld aan edelherten en wilde zwijnen. Combineer deze roadtrip met een aangename hike en je hebt de tijd van je leven. Waar je deze roadtrip begint is helemaal aan jou, maar een goed startpunt is Paleis het Loo in Apeldoorn. Vervolgens kun je richting Kootwijk rijden om uiteindelijk bij Schaarsbergen te eindigen.

De Deltawerken ontdekken

Wil je eens een heel ander stuk van Nederland zien, maak dan een roadtrip door Zeeland. De Zeeuwse Deltawerken kun je zo tot hoogtepunt van je route maken. Een bekende roadtrip begint bij de Maeslantkering en eindigt bij de Volkeraksluizen. Je krijgt via deze 254 kilometer lange route een goed beeld van de strijd tegen het hoogwater. Via Stellendam kom je bij het beroemde opvangcentrum voor zeehonden. Mocht het weer het toelaten, rust dan even uit op het strand bij Ouddorp om vervolgens een bezoek te brengen aan het Deltapark Neetje Jans. Vervolgens eindig je deze prachtige roadtrip bij de Volkerakssluizen.