NLcar
Image default
Computers / Internet

Hoger met artikel marketing

Artikel marketing ondersteund u hoger te komen in Google (en de andere zoekmachines). Wie wil niet hoger scoren. Artikel marketing helpt u en daarmee krijgt uw website meer bezoekers en dus meer omzet. Met behulp van artikel marketing kan je je website naar een toppositie stuwen in Google. Artikel marketing is minder geliefd dan andere onderdelen binnen internet marketing, het is redelijk onzichtbaar (niemand zal zeggen “wat is dat een mooi artikel” dat met behulp van artikel marketing gepubliceerd is). Artikel marketing is een vrijwel dagelijks terugkeren ritueel, met als doel het promoten van uw website(s). Indien men artikel marketing bijvoorbeeld met content marketing vergelijkt is het duidelijk waarom artikel marketing “onderschat” (eigenlijk niet geliefd) wordt. Voor content marketing moeten creatieve teksten, perfect passende kwaliteitsafbeeldingen en video´s samengesteld worden en wanneer dit online staat is direct het resultaat te zien. Bij artikel marketing is dit duidelijk anders, er moeten artikelen van minimaal 400 woorden geschreven worden. Deze artikelen moeten een relevantie hebben ten opzichte van de te promoten website en iedere keer uniek zijn.

Artikel marketing is repeating business

Artikel marketing moet, en eigenlijk wel dagelijks, uitgevoerd worden. Enige discipline met betrekking tot deze manier van marketing kan geen kwaad. Het is werkelijk noodzakelijk om regelmatig zeer relevante en unieke artikelen te schrijven en deze te publiceren op externe websites. Het is vaak het beste om voor artikel marketing een vaste planning aan te houden. Bijvoorbeeld in de ochtend tussen 7 en 9 uur nieuwe artikelen schrijven voor artikel marketing en na de lunch de categorieën en de externe websites selecteren waarop de artikelen geplaats moeten gaan worden. Voor het plaatsen van de artikelen ten behoeve van artikel marketing moet dan ook nog bepaald worden welke ankerteksten voor de linkverwijzing (zie hieronder) gebruikt dienen te worden. Naast de discipline van een goede en vaste planning is een correcte en punctuele administratie zeer belangrijk bij artikel marketing. Het is dus duidelijk dat artikel marketing misschien niet de leukste tak binnen internet marketing is, maar absoluut noodzakelijk voor de zoekmachines.

Ankerteksten bij artikel marketing

Binnen de artikelen voor marketing moet een linkverwijzing gelegd worden naar de te promoten website, hiermee wordt Google erop gewezen dat uw website van belang is (ervan uitgaande dat bovenstaande gevolgd wordt). De linkverwijzing wordt ankertekst genoemd. Ten aanzien van ankerteksten gelden ook een aantal richtlijnen. De basis ankertekst is gelijk aan het belangrijkste zoekbegrip van de te promoten website. Echter deze basis ankertekst zal op het totaal aantal linkverwijzing niet meer dan 5% voorkomen, de overige 95% moet bestaan uit frases (stukjes tekst waarbinnen het belangrijkste zoekbegrip, vaak een “long-tail” begrip), URL-verwijzingen (de complete URL-naam), een actie (bijv. “KLIK HIER”) en dergelijke zaken. Met de juiste diversiteit ten aanzien van de linkverwijzing (ankertekst) wordt artikel marketing nog meer beloond door de zoekmachines. Door een samenspel van deze zaken komt u uiteindelijk hoger in Google met behulp van artikel marketing.