NLcar
Image default
Computers / Internet

Internet marketing en de zoekmachines

Internet marketing en zoekmachines kunnen niet zonder elkaar. Het is net als in een huwelijk, soms is er liefde tussen de zoek machines en internet marketing en soms strijden ze. De truc van internet marketing ten opzichte van de zoek machines is zoveel mogelijk liefde en weinig tot geen strijd. Ervaring met internet marketing leert dat Google sterker is als uw website wanneer er strijd is. Internet marketing bestaat uit verschillende disciplines, enkele van de meest voorkomende disciplines binnen internet marketing zijn onder andere, content marketing (zonder content ziet u niet veel, en kan internet marketing het wel vergeten), artikel marketing, digital marketing, email marketing, augmented marketing en nog enkele anderen. Er komen, door de snelle technologische ontwikkeling in en rondom het internet steeds weer nieuwe disciplines bij rondom internet marketing. Echter een van de belangrijkste zaken binnen internet marketing is zoek machine optimalisatie (SEO), lijkt wel een vies woord, zo weinig kenbaarheid wordt er vanuit internet marketing aangegeven. En binnen internet marketing ligt hier de kracht om ervoor te zorgen dat er geen strijd ontstaat met de zoek machines.

Internet marketing, voorkom strijd met zoek machines

Zoals hiervoor al vermeldt is het van belang binnen internet marketing geen strijd te krijgen met de zoek machines. Termen als “Sandbox” (Google vindt dat uw website in te korte tijd teveel aandacht heeft gekregen en straft uw met een soort geparkeerde positie (tussen 50 en 70), geen mens weet hoe en wanneer dit beëindigd kan worden) of “manual penalty” (Google vindt dat u teveel onnatuurlijke links heeft en verwijdert u volledig uit de ranking, een lang proces moet u starten om weer in de gratie van Google terug te komen, alle webmaster van alle sites waarop uw links staan smeken om de links ter verwijderen, rapporteren en bedelen bij Google om hopelijk uiteindelijk terug opgenomen te worden (echter het lijkt erop dat er dan weel een rem opgezet is) zijn bekend bij “boosdoeners”). Nette, correcte on-page, en nog belangrijker om in de gaten te houden, off-page SEO is elementair.

Internet marketing en artikel marketing

Een belangrijk hulpmiddel om geen strijd met zoek machines te krijgen binnen internet marketing is artikel marketing (ook hier netjes blijven!). Met artikel marketing worden relevante artikelen op relevante externe websites met relevante categorieën geplaatst. De artikelen moeten iedere keer weer opnieuw geschreven worden en andere inhoud bevatten om te voorkomen dat duplicate content ontstaat (ook dat vinden zoek machines niet leuk en verlagen de rankings). Wanneer men op deze manier off-page SEO uitvoert, zullen de zoek machines geen strijd met uw internet marketing strategie hebben en u belonen met een hogere ranking in plaats van de strijd aan te gaan (die u echt verliest).