NLcar
Image default
Computers / Internet

Cube timer

Wilt u een cube timer kopen voor het klokken van uw snelheid met een Rubiks kubus? In dat geval kunt u een cube timer in onze webshop halen. Deze handige apparaatjes zorgen ervoor dat u met gemak de tijd kunt meten van het oplossen van de speedcube.

De cube timer werkt als volgt. U legt beide handen op dit plankvormige apparaat. Op het moment dat u ze weghaalt van de klok om de Rubik’s kubus op te lossen begint deze onmiddellijk te lopen. Als je eenmaal klaar bent en de puzzel hebt opgelost legt u beide handen weer op de plank. Hierdoor stopt de tijd en weet u hoe lang u erover hebt gedaan. Zo kunt u oefenen voor wedstrijden en weet u of u snel genoeg bent. Wilt u dus zo’n handige cube timer aanschaffen doe dat dan in onze webwinkel.

Cube timer voor oplossen kubus

Wil men beter worden met een Rubik’s kubus als het gaat om snelheid dan kunt u daarbij de cube timer gebruiken. Door hiervan gebruik te maken kunt u op een consistente wijze meten hoe snel u precies bent in het oplossen van een speedcube. Dat is nuttig om te weten wanneer men aan wedstrijden voor Rubiks kubussen mee wil doen. Ook op toernooien worden cube timers gebruikt. Dan krijgt men precies te weten hoe lang iemand er over heeft gedaan om de puzzel op te lossen. Daarnaast zal men natuurlijk ook over een goede techniek moeten beschikken. Daarvoor zijn andere zaken dan een cube timer handig voor.

Timer voor speedcube wedstrijden

Met een cube timer kan men goed oefenen voordat men met een speedcube wedstrijd meedoet. Er zijn speciale instanties zoals de World Cube Association en Speedcubing Nederland die dat stimuleren. Kijk daarom ook eens op hun websites. Wil men dus goed worden met een Rubiks kubus en een cube timer dan weet u waar u moet zijn.