NLcar
Image default
Computers / Internet

Spuitgieten bij HSV Technical moulded parts

Voor alle spuitgieterij klussen kunt u terecht bij HSV Technical moulded parts. Als u grote kunststof vormdelen of andere onderdelen wilt laten spuitgieten dan bent u bij hen aan het juiste adres. Met al tientallen jaren aan ervaring helpen ze u graag bij het inzetten van de juiste materialen en technieken. HSV produceert innovatieve behuizingen voor diverse opdrachten – maakt niet uit welke branche of hoe groot uw bedrijf is. HSV staat voor iedereen klaar. Neem telefonisch of via e-mail contact op met HSV TMP om uw opties te bespreken.

Productontwikkeling

Nu vraagt u zich misschien af hoe de productontwikkeling te werk gaat bij spuitgieterij. Als u HSV TMP al vroeg in het proces betrekt, dan profiteert u optimaal van de kennis en ervaring van HSV TMP. Allereerst gaat het om de ideevorming zodat iedere partij een duidelijk beeld krijgt van het eindproduct. Hierbij gaat het om de samenwerking tussen de kennis van het bedrijf van zijn eigen markt en de kennis van HSV TMP van allerlei kunststoffen. Na de ideevorming gaan we snel naar de ‘maakbaarheidsstudie’. Als er al een prototype is gevormd, dan kan er gekeken worden hoe realistisch het is om dit prototype na te maken. Dit wordt gedaan met de kunststof quickscan. Tijdens deze fase worden technische specificaties vertaald en krijgt u advies over welke materialen het beste bij uw idee passen. De derde fase is de offertestadium. Als uw idee eenmaal uitgewerkt is, kan er een duidelijke en concrete offerte worden opgesteld. Ook krijgt u hier nog advies voor eventuele verbeteringen voor het productontwerp en hoe eventuele kosten verlaagd kunnen worden. De laatste fase is de ‘engineering’ fase zodat alle details uitgewerkt kunnen worden en nauwkeurige berekeningen gedaan kunnen worden.

Het ontwikkelingstraject bij spuitgieten

Het ontwikkelingstraject duurt ongeveer een half jaar voor het realiseren van het eindproduct. Dit traject bestaat uit acht diverse stappen die elk zo zijn tijd innemen. Denk hierbij aan de detailengineering, de matrijsbouw, meetrapporten, evaluaties en nog veel meer. De stappen die de meeste tijd innemen zijn de matrijsbouw en de meetrapporten. Houd wel in gedachten dat elk product verschillend is waardoor de planning voor ieder product anders zal verlopen.