NLcar
Image default
Computers / Internet

Je computer hosten op jouw manier!

Tegenwoordig hoor je veel dingen over cloud hosting, maar niet veel mensen weten wat deze term precies inhoudt. De dienst kan voor veel mensen wel heel handig zijn, omdat steeds meer bedrijven en scholen het gaan gebruiken om hun computers en andere digitale dingen beter te laten lopen. Naast bedrijven en scholen kun jij als particulier ook de dienst cloud hosting gebruiken. Dit omdat je op een gemakkelijke manier veel meer geheugen en capaciteit beschikbaar kunt stellen voor jouw computer of laptop. Er zijn veel verschillende bedrijven die jou hier gemakkelijk mee zouden kunnen helpen. Vaak wordt dit gedaan doormiddel van een vps server. 

Wat houdt dit precies in? 

Een vps server is een server waarvan je geheugen huurt. Je kunt hier zelf bepalen hoeveel je wilt huren en wat je hier voor over hebt. Deze vps server (virtual private server) is afhankelijk van een grote fysieke server, maar toch staat hij er weer apart van. Je kunt namelijk wel zelf bepalen wat voor software je op jouw eigen server zet. Een van de bedrijven waar je zo’n server kunt huren is Tilaa. Tilaa is een goed en erkend bedrijf, en willen je helpen met alle problemen die je hebt.

Waarom is een goed bedrijf belangrijk?

Het is belangrijk dat je bij deze dienst een goed bedrijf hebt omdat zij jouw bestanden en andere belangrijke persoonlijke gegevens in beheer krijgen. Je moet een bedrijf daarom wel kunnen vertrouwen met deze informatie. Bekijk daarom van te voren op het internet wie het bedrijf is en wat ze precies doen.