NLcar
Image default
Bedrijven

Brandstof besparen dankzij Osram led verlichting

Misschien sta je er nooit bij stil, maar het brandstofverbruik van je auto gaat automatisch een beetje omhoog op het moment dat je de koplampen en achterlichten activeert. Eigenlijk is dat ook heel logisch, want je lampen worden tenslotte van stroom voorzien. En die stroom wordt indirect uit je brandstof opgewekt.

Minder energieverbruik

Net als de verlichting bij je thuis, is er bij autoverlichting veel winst te behalen door over te stappen naar een ledvariant. Sowieso zijn ledlampen veel zuiniger in het energieverbruik. Wanneer je dit soort verlichting in je auto monteert, betekent dit dus automatisch dat er veel minder stroom gegenereerd hoeft te worden om de lampen optimaal te laten branden. Hierdoor verbruik je ook meteen minder brandstof.

Lange levensduur

Schaf je ledverlichting aan, dan heeft dat als prettige bijkomstigheid, dat deze lampen gegarandeerd veel langer meegaan dan traditionele autoverlichting. Dat geldt eens temeer als je daarbij kiest voor een gerenommeerd merk als Osram led verlichting. De langere levensduur van de lampen zorgt er dus ook voor dat je per saldo nóg voordeliger uit bent.

Optimale verlichting

Aangezien je veiligheid op de weg letterlijk van levensbelang is, hoef je je met het gebruik van ledlampen geen zorgen te maken over een te beperkte verlichting onderweg. Ledverlichting bestaat weliswaar uit tal van kleine lampjes, maar gezamenlijk vormen ze een krachtige lichtbundel. Het assortiment van Osram led lampen omvat in dat kader zelfs een speciale sectie voor autogebruik, waardoor je er absoluut zeker van kunt zijn goed opvalt in het donker.

Gemakkelijk zelf te vervangen

Osram biedt eindgebruikers van bepaalde merken en typen auto’s zelfs complete led-upgrades, zodat de switch naar een brandstofbesparend alternatief je zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Staat je merk en type auto (nog) niet in de upgradelijst van Osram, dan zul je iets meer moeite moeten doen om je reguliere autolampen om te zetten naar een led-variant. Erg ingewikkeld is dat klusje overigens niet. Kom je er toch niet uit? Schakel dan altijd een vakbekwame monteur in.