NLcar
Image default
Gezondheid

Hoe koop je het beste nek en schouder massage apparaat?

Heb je last van een stijve nek of hevige spierpijn in de schouders? Een massage helpt is zeer effectief bij het verminderen van schouder en nekpijn. Door de huidige corona maatregelen is het echter niet mogelijk om een masagesalon bezoeken. Gelukkig is er een alternatief namelijk het nek en schouder massage apparaat. Met een nek en schouder massage apparaat kan je op elk moment van de dag genieten van een heerlijke massage. In dit artikel vertel ik je veel handige informatie over deze apparaten. Daarnaast ga ik dieper in op waarop je moet letten bij het kopen van zo’n massage apparaat. Welke functionaliteiten zijn bijvoorbeeld belangrijk. Als laatste vertel ik je welke gezondheidsvoordelen het heeft. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel. Wanneer je na dit artikel nog vragen hebt kan je altijd met mij contact opnemen. 

Waarop moet je letten bij het kopen van een schouder en nekmassage appparaat

Tegenwoordig beschikken nek en schouder massage apparaten over heel veel verschillende type functionaliteiten. Maar welke zijn nu echt belangrijk? 

  • Intensiteit instellen: wat ik zelf erg belangrijk vindt is dat je de intensiteit van de massage moet kunnen instellen. Stel je voor dat je de massage bijvoorbeeld te krachtig aanvoelt? Het zou dan echt zonde zijn als je de snelheid niet lager kan zetten. Mijn advies is om altijd een nek en schouder massage apparaat te kopen die beschikt over minimaal drie verschillende standen. 
  • Voor welke type apparaat kies je? Kies je voor een klein massage apparaat zoals een massage gun of massage band? Het grote voordeel daarvan is dat je het overal mee naar toe kan nemen. Daarnaast kan je ook heel gericht de spiergroepen ermee masseren. Het nadeel is natuurlijk dat je constant bezig bent. Je moet het apparaat namelijk vast houden. Het voelt daardoor minder fijn aan. Een groot massage kussen daarentegen geeft juist een heel relaxt. Je hoeft bij dit apparaat helemaal niks te doen behalve ontspannen. Het werkt heel simpel. Het massagekussen plaats je op de stoel of op de bank. Vervolgens ga je zitten op het massagekussen en worden je nek en schouders gemasseerd. Wat een heel groot voordeel is dat ook de rug, zitvlak en bovenbenen worden gemasseerd. Een groot massagekussen gaat dus veel verder dan alleen het masseren van de schouders en de nek. 
  • Type massages: mijn advies is om altijd voor een apparaat te kiezen die zowel een shiatsu als een vibratie massage geeft. De shiatsu massage is een krachtigere massage die ook de diep weefsel spieren bereikt en masseert. De vibratie massage is een meer ontspannen die zeer goed helpt om je lichaam tot rust te laten komen.
  • Afstandsbediening: het is altijd handig als het wordt geleverd met een afstandsbediening. Hiermee kan je namelijk snel en gemakkelijk de intensiteit en het type massage instellen. 
  • Infrarood warmte: zelf zou ik altijd kiezen voor een toestel waarbij je de infrarood warmte kan activeren. Zodra je dit hebt ervaren garandeer ik je dat niet je meer zonder kan. Dankzij de infrarood warmte worden je spieren heerlijk warm gemaakt. Het voordeel daarvan is dat de spierpijn sneller verdwijnt omdat deze sneller losser worden. Daarnaast geeft de warmte echt een heerlijk ontspannen gevoel. Het heeft dus een heerlijke relaxte werking