NLcar
Image default
Gezondheid

Heb jij een normale ademhaling?

Niet veel hebben een normale ademhaling. Vele ademen namelijk veel te snel of uit hun mond. Uit je mond ademen gaat er niet voor zorgen dat je een normale ademhaling hebt. Als je namelijk uit je mond ademt adem je niet diep genoeg door. Je ademt dan tot je borst. Dit is niet gezond. Het is erg belangrijk dat je uit je neus ademt voor een gezonde en normale ademhaling. Als je namelijk uit je neus ademt adem je tot je onderbuik. Dit is veel beter voor je en zorgt ervoor dat je rustiger ademt. Rustiger ademen is namelijk erg belangrijk, als je namelijk te snel ademt voelt je lichaam zich gestrest. Dit is natuurlijk niet goed voor je. Uit je neus ademen is dus erg belangrijk voor een gezonde en normale ademhaling.

Effect op je lichaam

Je weet natuurlijk wel dat ademen erg belangrijk is. Anders kan je natuurlijk niet leven. Maar misschien weet je niet hoeveel effect je ademhaling op je lichaam heeft. Daarom is het erg belangrijk dat je een normale ademhaling hebt. Als je dit namelijk niet hebt kan je vervelende kwalen krijgen. Zoals dat je slecht kan slapen of dat je je erg angst voelt. Een normale ademhaling is dus belangrijk voor een gezonde levensstijl. Het zorgt ervoor dat je je beter voelt. Ook krijgen je door een normale ademhaling dus geen vervelende kwalen. Wat erg fijn is natuurlijk.

Wat is een normale ademhaling

Je vraagt je misschien af wat een normale ademhaling nou eigenlijk is. Het is natuurlijk een vaag concept en wanneer is iets dan ook normaal? Een normale ademhaling is dat je ongeveer 12-15 keer per minuut ademt. Je neemt dan een ademteug van 400-500 ml lucht. Dat is natuurlijk iets moeilijker te meten. Maar je kan wel tellen hoeveel je ademt per minuut. Probeer het maar. Heb jij een normale ademhaling? Of moet je er nog aan werken?