NLcar
Image default
Bedrijven

Waarmee moet je rekening houden bij aankoop van een eigen auto?

Aanschafprijs

Heb je past het rijbewijs en ben je een beginnend bestuurder? Dan is het misschien handig om te kiezen voor een tweedehandsauto. Doordat je nog niet veel ervaring hebt achter het stuur en je nog wegwijs moet maken. Is er de mogelijkheid om voor een kleinere, goedkopere auto te kiezen. Dit geeft je de mogelijkheid om eerst even te wennen aan de auto en je omgeving. Voordat je een splinternieuwe auto koopt, die kan leidde tot veel maandelijkse lasten en veel verantwoordelijkheid.

Heb je lang niet in een auto gereden, rijlessen Maastricht bied bijvoorbeeld een opfriscursus. De aanschafprijzen van tweedehandsauto’s liggen vrij ver uit elkaar. Dit ligt onder andere aan het bouwjaar, het merk en het model van de auto. Ook wordt vaak gekeken naar het aantal eigenaren die een auto heeft gehad. Op basis hiervan wordt een prijs opgesteld.

 

Ben je al een gevorderd bestuurder? Dan kun je kiezen om een nieuwe auto te kopen. In 2019 was de gemiddelde aanschafprijs van een auto €35,411. Kijk verder wel goed naar de garantieperiode die het verkopende bedrijf geeft. Daarnaast bestaat er keuze uit talloze mogelijkheden van merken, modellen en functies. Ook worden nu elektrische auto’s steeds meer populair onder de mensen. Dit komt niet alleen door de duurzaamheid, maar ook doordat deze auto’s vrij weinig verbruiken.

Testrit

Voordat je een auto definitief wilt kopen, is het belangrijk dat je gebruik maakt van de testrit. Je komt zo namelijk veel te weten over een auto. Het kan zorgen voor een ultiem gevoel of voor onaangename verrassingen. Het laatste wat je wilt is dat je de deal gesloten hebt en dan pas erachter komt wat de echte staat van de auto is. Dan had je misschien eerder toch van de koop afgezien. Wel kunnen de mankementen bij een tweedehandsauto dienen voor goede argumenten tijdens het onderhandelen van de prijs. Denk er wel aan dat je eventueel deze mankementen zelf moet laten repareren en betalen. Als je aangenaam verrast wordt door de testrit, laat dit dan nooit blijken aan de verkoper van de auto. Dit kan namelijk leidde tot een te hoge vraagprijs.

Maandelijkse kosten

Een auto beheren is niet goedkoop, het kan zorgen tot hoge maandelijkse kosten. Je zal daarom altijd rekening moeten houden met de terugkerende kosten en de benzine die nodig is voor je auto. Naast de benzine zijn er nog andere kosten waarmee rekening gehouden moet worden. Een van deze kosten is de wegenbelasting. Wegenbelasting is voor ieder autobezitter in Nederland verplicht. Deze prijs kan variëren. Door de regio waarin je woont, het type auto, het gewicht, soort brandstof en de mate van milieuvervuiling. Daarnaast is het ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten.

https://cordewenerscholing.nl/