NLcar
Image default
Computers / Internet

Uw proefschrift laten drukken

Uw proefschrift laten drukken is een grote en belangrijke stap, eentje waar wij u graag bij helpen. Nadat uw dissertatie is goedgekeurd en de promotieplechtigheid is ingepland is het een kwestie van afronden. De opmaak van uw dissertatie, de uitnodigingen versturen, een goede outfit uitzoeken. De eerste en de belangrijkste stap is misschien wel de lay-out van uw dissertatie. Hierbij een aantal tips.

Stijl en overzicht

Voordat u bent begonnen aan uw dissertatie heeft u waarschijnlijk al eens nagedacht over hoe deze eruit moet komen te zien. Welke lettertypen, welke grootte titels, koppen en subkoppen? Hoeveel witruimte tussen een paragraaf en een subkop. Analyseer eerst de ruwe tekst en noteer welke verschillende stijlen u wilt gebruiken en hoe deze er precies uit moeten komen te zien. Die kenmerken legt u vast in stijlen, in een zogenaamde stijlset. Het verstandigst is om in een apart document de stijlen in te stellen. Zo raakt u uw originele tekst niet kwijt als er iets mis zou gaan. Een constante lay-out zorgt voor eenheid, orde en een prettige leeservaring. 

Lettertype

Vroeger werden bijna alle dissertaties geprint in een schuin lettertype. Dit hoeft tegenwoordig niet meer, maar een goede leesbaarheid is wel belangrijk. De meeste promovendi gebruiken een lettergrootte van 10pt voor de basistekst. Voor onderschriften wordt een lettergrootte van minimaal 7pt gebruikt. Er wordt hierbij een minimum gehanteerd omdat anders de tekst niet goed leesbaar is. Een wat grotere regelafstand kan het leesgemak van uw dissertatie vergroten. Kies daarom voor een regelafstand van 1,2 of 1,5. Naast lettertype en lettergrootte is ook de kleur belangrijk. Kies een kleine set basiskleuren en maak daar de gehele dissertatie mee op. Zo wordt er eenheid gecreëerd. 

Proefschriftenprinten.nl

Bij Proefschriftenprinten.nl kunt u voordelig uw proefschrift drukken, in zowel kleine als grote oplages. Wij leveren uw dissertatie inclusief gratis uitnodigingen, stellingen, interactieve PDF, volledige proefdruk, omslag lay-out en levering. Wij bieden hiernaast een persoonlijke en uitgebreide ondersteuning bij het maken van uw dissertatie. Zo bieden wij hulp bij de planning en kunt u onze vormevers inschakelen om het binnenwerk en de omslag op te maken. Benieuwd naar onze gunstige tarieven? Kijk dan op onze website.