NLcar
Image default
Computers / Internet

Solidity, het programmeertaal van Ethereum en het nieuwe internet.

Ethereum gaat over het bijhouden van transacties. Een wereld van ontdekking. Dit is hoe je je nu waarschijnlijk voelt als je Ethereum hebt gevonden en bent begonnen met het schrijven en testen van je eerste slimme contract. Het voelt alsof we halverwege de Ethereum-berg zijn, binnen dit gedeelte zou ik graag iets dieper ingaan op contracten met iets meer geavanceerde functies die we later nodig zullen hebben.

Code van Ethereum ziet er ingewikkeld uit

De volgende code ziet er enigszins raar uit zoals verwacht. Dus omdat je het vrij eenvoudig kunt zien om bibliotheekcode te maken en te gebruiken. Meer info is te vinden op de truffel docs. Desalniettemin is er voldoende technische informatie over Tezos om een ​​praktische vergelijking met Ethereum uit te voeren en de claims te beoordelen. Het is mogelijk om de transactie, de blokkeerinformatie ervan en wanneer deze is gedolven op de etherscan-site te controleren. Een ander krachtig kenmerk van Smart Contracts is dat ze kunnen worden geconfigureerd om later of wanneer een zeer specifieke gebeurtenis plaatsvindt, te worden uitgevoerd.

Automatische proces met Solidity in de broncode

Het hele proces is geautomatiseerd, waardoor gebruikers het gevoel hebben dat er een democratisch rechtsstaat verband houdt met protocol-upgrades. Bij het werken met een contract dat u niet hebt gemaakt, wilt u misschien documentatie of bekijkt u misschien de broncode. Je zou moeten denken als in het geval dat je de eigenaar bent van een database en je wilt tabellen maken. Voila, je internetserver moet klaar zijn om te gaan. Er zijn verschillende klanten om dit te bereiken, maar we zullen Geth hier waarschijnlijk gebruiken. Daarom, als u een nieuwe transactie aanmaakt, wordt deze opgenomen in het volgende blok. Nadat de transactie op het Blockchain-netwerk is verzonden, is het verplicht transactiekosten te dekken die technisch worden aangeduid als gas.

Weetje: Juist omdat Ethereum makkelijk te automatiseren is, is het interessant voor industriele bedrijven. En dus ook voor beleggers, dat zie je overduidelijk terug in de koers.

Solidity maakt het testen eenvoudig

Het maakt het heel eenvoudig om je eigen voorbeeld van Ethereum voor testen en ontwikkeling te beginnen en biedt een geweldige gebruikersinterface om te vinden wat er in de blockchain aan de hand is. Houd er rekening mee dat het gas(ether) dat nodig is om een ​​contract in te zetten veel groter is dan het ether dat nodig is om met een ander contract te communiceren. Om het contract te implementeren dat gebruik maakt van een ander contract, moet u de interface ervan begrijpen.

Solidity is te vergelijken met Javascript

Aangezien je kunt zien is Solidity vrij gelijkaardig aan andere programmeertalen, inclusief Javascript. Soliditeit is een op contracten gebaseerde, hogere taal, het is niet echt zo moeilijk om te leren als je een programmeerachtergrond hebt, vooral als je Javascript kent. Het biedt het concept van bibliotheken om herbruikbare code te creëren die vanuit verschillende contracten kan worden gebeld. Het gebruikt de syntaxis van Javascript en Python, dus als je bekend bent met een van die talen, zou je het redelijk gemakkelijk moeten kunnen oppikken. Beheer opslag, terwijl zwerm de volwassenheid bereikt. Wijze mensen zeggen dat je nooit zou kunnen begrijpen wat voor jou ideaal is, tenzij je het aanvinkt.

Interessante links:

  • https://solidity.readthedocs.io/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Solidity
  • https://koersethereum.nl