NLcar
Image default
Computers / Internet

Rieten of pannen dak

Twijfel jij of je een rieten of een pannen dak op je huis moet aanleggen, en weet je niet of een rieten dak wel genoeg voordelen biedt? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. Riet biedt veel meer voordelen dan de meeste mensen denken, en de meeste nadelen zijn verwaarloosbaar. Voor het beste advies kun je natuurlijk het best naar een professionele rietdekker gaan.

Over het algemeen denken de meeste mensen dat een rieten dak alleen maar nadelen heeft ten opzichte van een pannen dak. Zo denken mensen dat de kans op brand veel groter is, en dat het veel meer onderhoudt nodig heeft. Het rietdekkersbedrijf heeft meestal een service waarbij ze om de zoveel tijd het dak controleren en eventueel onderhouden. Ook de gedachte van de grotere kans op brandgevaar is onterecht, dit kan tenslotte ook bij een pannen dak gebeuren. Om de kans op brand te gevaren kan je vaak ook voor een mooie prijs een sprinkler installatie bij het rieten dak kopen.

Naast het feit dat rieten daken dus minder nadelen met zich mee brengen dan je zou denken ten opzichte van pannen daken, zien rieten daken er ook nog eens heel erg mooi uit. Bij oude boerderijen worden rieten daken vaak gebruikt om de oude uitstraling te behouden, maar ook bij moderne villa’s kan een rieten dak heel mooi staan. Vaak zijn deze moderne huizen namelijk heel recht en hoekig, en riet kan van deze relatief saaie huizen toch hele interessante en levende huizen maken, terwijl de strakheid behouden blijft.

Twijfel jij nog steeds of je rieten dak moet aanschaffen voor jouw huis, neem dan gerust een kijkje bij een van de vele rietdekkers in Nederland en vraag hem om professioneel advies. Het gaat tenslotte wel om het dak van je huis, waar je het grootste gedeelte van de tijd onder zal zitten.

 

https://www.rietwerk.nl/