NLcar
Image default
Computers / Internet

Het zoeken van een goed hostingbedrijf

We leven tegenwoordig in een tijd waarin er veel verschillende bedrijven zijn die dezelfde dienst aanbieden. Het kan daarom erg moeilijk zijn voor mensen om een geschikt bedrijf te vinden tussen alle bedrijven die er tegenwoordig zijn. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten om te kijken of het bedrijf die jij in gedachte hebt wel een goed bedrijf is. Zo is een van de dingen dat je moet kijken naar de website. Heeft de site betrouwbare contactgegevens en hebben ze een keurmerk. Ook kun je zoeken naar recensies van mensen die al een dienst bij dit bedrijf hebben afgesloten. 

Ga het gesprek aan

Als al de bovenstaanden aspecten nagekeken zijn kun je een gesprek aangaan met de medewerkers van het bedrijf. Door het gesprek aan te gaan met de medewerkers van het bedrijf weet je een beetje met wat voor mensen je te maken gaat hebben als je de dienst bij het bedrijf gaat afnemen. Ook kun je dan verschillende vragen stellen die je hebt over hoe het gaat als je de dienst bij hun afsluit. Zo kun je vragen stellen over de servers die je eventueel wilt huren of over de dienst cloud hosting die je misschien wilt gebruiken. 

Hoeveel heb je nodig? 

Het verschilt per persoon hoeveel geheugen en capaciteit je eventueel op een server nodig zult hebben. Hiervoor kun je bijvoorbeeld op de website kijken van Tilaa. Zij hebben namelijk een simulator op hun website waarop jij aan kunt geven hoeveel geheugen en capaciteit je denkt nodig te hebben. Onder aan de pagina zie je dan ook meteen hoeveel je per maand zou moeten betalen. Ook kun je per maand aangeven of je eventueel meer of minder geheugen en capaciteit zou willen. Je moet dit dan alleen wel aan het begin van de maand aangeven,