NLcar
Image default
Computers / Internet

Het laten repareren van je defecte Samsung is een goede keuze

Hoewel Samsung over het algemeen erg sterke en duurzame smartphones levert, kan er wel een hoop stuk aan gaan. Dit heeft dan echter vaak wel te maken met een onzorgvuldige omgang met het apparaat (bijvoorbeeld het regelmatig laten vallen of het niet hebben van een beschermhoesje) of botte pech, niet zozeer met het apparaat op zich. Hoe dan ook, wat ook de oorzaak is van het defect, je wilt in ieder geval dat het zo snel mogelijk en zo goed mogelijk weer weggenomen wordt. Het beste is dan ook om je Samsung te laten repareren door iemand die hierin gespecialiseerd is. Dit heeft nogal wat voordelen ten opzichte van het zelf knutselen aan je defecte Samsung smartphone, maar ook in vergelijking met het kopen van een nieuwe smartphone heeft het nogal wat pluspunten. Daarover straks meer, maar laten we eerst even kijken naar enkele van de defecten die zich voor kunnen doen.

Wat er allemaal kapot kan gaan

De mogelijke defecten zijn nogal talrijk. Er zijn talloze kleine mankementen die zich voor kunnen doen, zoals een beperkt geluid uit de speakers of een gescheurde backcover, maar het kan ook zo zijn dat meer essentiële componenten vervangen dienen te worden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het scherm aan diggelen is na een valpartij, of wanneer de accu om één of andere redenen niet meer goed werkt en ervoor zorgt dat de Samsung smartphone geregeld uitvalt.

Doe ik er niet verstandiger aan om gelijk een nieuwe te kopen?

Een gebruikelijke reactie als één van de eerdergenoemde mankementen ontstaat, is om gelijk een nieuwe smartphone te kopen. Als je zelf niet zo technisch bent, heb je namelijk al snel het idee dat het opgelopen euvel onmogelijk teniet gedaan kan worden. Dit is echter een onwaarheid. Vrijwel alle problemen met betrekking tot je smartphone kunnen worden opgelost door een vakman, en dat is een fijne gedachte. Je hoeft dan immers niet gelijk honderden euro’s uit te geven aan een nieuwe smartphone, nee, een reparatie kost vaak maar enkele tientjes. En dat scheelt. Het resultaat is daarentegen precies hetzelfde: na een reparatie is je Samsung smartphone weer zoals hij was op de dag dat je hem kreeg. Daar komt nog eens bij dat het kopen van een nieuwe smartphone, hoe verleidelijk het soms ook kan zijn, ook andere nadelen met zich mee brengt, die vooral betrekking hebben op moeite en tijd. Je zal namelijk al je contacten, foto’s en dergelijke over moeten zetten en daarnaast kan het zo zijn dat je een nieuw nummer krijgt, wat natuurlijk ook alleen maar lastig is.

Kan ik mijn Samsung niet zelf repareren?

Laten repareren is dus goedkoop, zelf repareren is nog goedkoper. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. In werkelijkheid is het verschil minimaal, omdat de materialen de grootste kostenpost vormen en die blijven ook bij het zelf repareren bestaan. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat het zelf repareren van een Samsung smartphone uitloopt op een waar fiasco. Door een gebrek aan kennis en ervaring gaat er dan iets mis bij de reparatie en gaat er juist nog meer stuk, waardoor de kosten alleen maar verder oplopen. Als een erkende smartphonereparateur het doet, loop je dit risico niet. Bovendien scheelt dat je opnieuw een hoop tijd en moeite, aangezien een reparatie voor een leek vaak een lastig karwei is. Tot slot is het altijd wel fijn om garantie te hebben. Bij SmartphoneRepairs geven ze bijvoorbeeld 12 maanden garantie.