NLcar
Image default
Computers / Internet

Auto verkopen met gebreken

 

Een auto verkopen met gebreken gaat niet altijd even makkelijk. De kunst is om de juiste koper te vinden zodat je er een goed bedrag uit kunt slepen. Vaak is het een kwestie van tijd. Hoe langer je geduld hebt, hoe hoger het bedrag. Je auto verkopen voor een laag bedrag is sneller geregeld dan voor een hoog bedrag. Wij Nederlanders willen natuurlijk en snel de auto verkopen en een goed bedrag ervoor terug. De oplossing hiervoor is een autoveiling.

De autoveiling

Een autoveiling heeft een groot netwerk aan autobedrijven welke zijn aangesloten. Deze autobedrijven krijgen, zodra er een nieuwe auto is aangemeld, bericht. De bedrijven kunnen vervolgens gaan bieden en na verloop van tijd is het hoogste bod bekend. Hoe lang de veiling duurt hangt van de veiling af. Veel bedrijven weten een goed bod tussen de 1 en 3 dagen te realiseren. Sommige autoveilingen werken kosteloos en brengen de kosten bij de koper in rekening. Andere veilingen brengen de kosten bij de particulier in rekening waardoor de autoveiling dus niet gratis is voor de aanbieder.

Het bod is normaal gesproken vrijblijvend en tevens het verkoopbedrag. Uiteraard hangt het er wel van af of alle gegevens juist zijn ingevuld. Kom je met een auto aan welke niet overeen komt met de omschrijving dan kan er geen deal plaatsvinden mits de verkoper kan schikken met de koper.

Zodoende kun je tussen de 1 en 3 dagen gemakkelijk je auto verkopen.

Auto met gebreken

Een auto met gebreken is een auto met garagekosten. Dit kan variëren van een niet werkende airco tot aan motorschade. Heb je bijvoorbeeld een gebroken distributieriem dan zijn de reparatiekosten vaak erg hoog. Via een autoveiling kun je de auto prima verkopen voor een prima bedrag. Verwacht geen hoofdprijs want het autobedrijf welke de auto over koopt heeft natuurlijk ook kosten om de auto weer te repareren. Het is wel een snelle en effectieve manier om je auto te verkopen, wat er ook aan mankeert.