NLcar
Image default
Computers / Internet

Computerreparatie in Dordrecht gezocht? Hier kunt u op letten.

De computer, wie kan er nog zonder? We gebruiken hem inmiddels overal voor, of het nu werk of privé is. Het is een vervanger geworden van ons geheugen, onze collega’s en ons halve sociale leven.

Als er dan een defect aan ontstaat, dan kan dat erg vervelend zijn. Opeens kunt u niet meer zomaar bij uw bestanden, bladwijzers, email en contacten en dat kan uw dag flink verpesten. Wat moet u nu doen? Een bezoek aan een computer reparatie bedrijf als PCRefresh.com is een goede optie.

Deze probleemoplossers richten zich vooral op computers en laptops en meestal ook tablets en telefoons. Ze repareren hardware, lossen software problemen op, helpen u met instellingen en komen soms ook bij u thuis langs.

U kunt met allerhande computerproblemen bij ze terecht. Bijvoorbeeld wanneer de computer traag is, of wanneer het scherm gebroken is, maar bijvoorbeeld ook wanneer uw bestanden verdwenen zijn, of als u uw instellingen niet goed krijgt. Als u dit soort problemen heeft, en u gaat op zoek naar een dergelijk bedrijf in de buurt van Dordrecht, dan kunnen onderstaande tips u helpen.

Diagnose

Een diagnose of onderzoek vooraf is misschien niet het eerste waar u aan denkt. U wilt immers een reparatie laten uitvoeren. Toch is het slim om te kijken of het bedrijf dit doet. Omdat bij computerproblemen regelmatig de oorzaak niet onmiddellijk is vast te stellen, geeft het u veel zekerheid.

Op deze manier brengt het bedrijf eerst de kosten in kaart en doet u dan een prijsopgave. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan. Sommige bedrijven rekenen diagnosekosten, anderen verwerken het in hun prijzen. In beide gevallen heeft u de optie om af te zien van reparatie, en dat kan u veel geld besparen.

Certificaten

Het ICTWaarborg certificaat is het bekendste keurmerk waar u op kunt letten als u op zoek gaat naar computer reparatie bedrijven. Dit is te herkennen aan het blauwe driehoekige logo van ICTWaarborg op de website van het aangesloten bedrijf. Dit keurmerk garandeert een zekere betrouwbaarheid omdat bedrijven dit enkel mogen voeren als ze aan strenge criteria voldoen. Verder biedt het ook mogelijkheden tot conflictbemiddeling, en garanties bij grote problemen.

Ervaringen van klanten

Recensies zijn handige hulpmiddelen om een goed idee van het bedrijf te kijken. Let er wel op dat de bron van de recensies onafhankelijk is, dat er voldoende recensies zijn om een goed beeld te vormen, en dat u ze ook leest en niet enkel naar de scores kijkt.

Niet alle mensen zijn namelijk altijd even redelijk, en ook het bedrijf kan soms met recensies sjoemelen, door op bovenstaande dingen te letten beperkt u dit tot een minimum. De meeste goede bedrijven hebben overwegend goede recensies, met wellicht hier en daar een slechte.

Goede communicatie

Hoe er door het bedrijf gecommuniceerd wordt is een belangrijke graadmeter van hoe georganiseerd ze zijn. Onvriendelijke of ongeïnteresseerde werknemers zijn een rode vlag. Als zij zich niet netjes weten te gedragen is dit een teken dat er meer mis is in het bedrijf.

Naast de communicatie van de medewerkers kunt u ook nog kijken naar de website, is die begrijpelijk? Of naar hoe de mensen overkomen over de email en telefoon.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Dordrecht

PC Refresh
Dit bedrijf zit in Rotterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

Anyfix

Dit bedrijf zit in Dordrecht, aan de Reeweg-Oost. Ze repareren computers, laptops, tablets en telefoons. Ze doen onderzoek en prijsopgave vooraf en hebben goede recensies.

PC Hulp Zuid-Holland

Dit bedrijf zit ook in Dordrecht, aan de Marslaan. Ze hebben enkele goede recensies. Naast de reparaties van computers komen ze ook aan huis en doen ze aan webhosting.

https://www.pcrefresh.com