NLcar
Image default
Computers / Internet

Weer een stralend gezicht

Zowel mannen als vrouwen kijken het eerste naar het gezicht van iemand die zij net ontmoeten. Logisch ook want dit is het meest beleefd. Iemand recht in de ogen aankijken tijdens een gesprek is ook beleeft. Dit laat zien dat je aandacht hebt voor deze persoon. Wanneer je vaak weg kijkt tijdens een gesprek kan dit duiden op je nerveus of ongeïnteresseerd bent. Maar het kan ook een vorm van verlegenheid zijn. Het kan namelijk best intimiderend zijn om recht aangekeken te worden, in China bijvoorbeeld is het een uitdaging en is het een teken van onbeschoftheid.

Tijdens een gesprek kan je je ongemakkelijk voelen, dit kan komen omdat je net even een badhair-day hebt, dat je net even niet de finaltouche aan je make-up hebt gedaan of het gewoonweg niet op hebt gedaan. Maar het kan ook een andere reden hebben. Als je continue een vermoeide niet frisse blik hebt in je gezicht, en dit het gevolg is van hangende bovenoogleden. Dit kan erg vervelend zijn en je achtervolgen in ieder gesprek dat je hebt op je werk, in het openbaar of bij de kassa dame in de supermarkt. Sommige mensen kunnen je zelfs een beetje raar aan kijken. Maar jij voelt je goed, maar dat straal je niet uit. Je weet dat je beter verdiend en dat je je beter voelt dan dat je er uit ziet. Dit kan super vervelend zijn, maar er zijn gemakkelijke oplossingen om het op te lossen.

Je kunt je make-up er op aanpassen. Zorg er voor dat je niet te veel donkere make-up op hebt. Dit omdat er al een lichte schaduw valt over je ogen. Wanneer je dit benadrukt door donkere mak-up te gebruiken versterk je dit effect. Zorg voor veel licht, je kunt wel goed gebruik maken van een eyeliner. Dit is wel voor de wat gevorderdere onder ons. Het kan namelijk knap lastig zijn om een goede strakke eyeliner op het randje van je bovenooglid aan te brengen.

Maar er is ook een heftigere aanpak die voor eens en altijd afrekent met de vermoeide blik. Een bovenooglidcorrectie klinkt heftig, maar dat valt reuze mee. Er wordt namelijk maar een kleine ingreep gedaan in het bovenooglid waar een klein beetje huid wordt weggehaald zodat de arcadeboog op het bovenooglid weer te zien is. Voor een duidelijk beeld kan je kijken naar ooglidcorrecties voor en na.

http://faceland.nl/