NLcar
Image default
Computers / Internet

Waarom de auto verkopen

Waarom ga jij je auto verkopen? Is het omdat je van baan gaat veranderen of veranderd de gezinssamenstelling? Er zijn veel redenen op te noemen waarom je de auto zou verkopen. Veel voorkomende redenen om de auto de deur uit te doen.

Verandering van werk

Een nieuwe werkgever of andere functie kan er toe leiden dat je een auto van de zaak krijgt of meer kilometers moet gaan rijden. Beide kunnen je doen besluiten om je auto te verkopen. Meer kilometers rijden betekent vaak meer kosten.  Daar wil je natuurlijk op bezuinigen. Wie wil er nu niet meer geld over houden per maand. Een kleinere benzine auto of een auto op gas of diesel kunnen een hoop kosten schelen in de maand.

Auto van je werkgever

Een auto van de zaak biedt je ook een hoop voordelen. Zo kun je een nieuwe auto rijden voor veel minder geld. De aanschaf van de auto betaal je niet evenmin als de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud. Ook zijn de brandstofkosten voor je werkgever. Lekker goedkoop autorijden dus. Wel moet je in de meeste gevallen bijtelling betalen. Hoe veel dat is hangt af van de uitstoot van de auto. Hybride auto’s (elektrische auto’s) zijn vaak erg voordelig.

Groter of kleiner gezin

Wanneer de gezinds samenstelling veranderd dan kan dat ook betekenen dat je een andere auto nodig hebt of dat een auto overbodig wordt. Wanneer het laatste kind uit huis gaat kun je bijvoorbeeld de gezins auto verkopen en gaan voor de cabrio waar je altijd al van hebt gedroomd. Komt er juist een kleine bij dan heb je waarschijnlijk een grotere auto nodig vanwege alle spullen die je mee moet sjouwen.

Onderhoudskosten

Ook wanneer er grote reparatiekosten (onderhoudskosten) aan zitten te komen kan dat een reden zijn om de auto te verkopen. Een distributieriem laten vervangen, een dubbel massavliegwiel of een koppeling is al snel duurder dan 600 euro. Zeker een reden om de auto te verkopen. Ga je zelf een auto kopen dan zijn dit ook weer zaken waar je zelf op moet letten. Niet iedereen verkoopt de auto omdat hij of zij er op uitgekeken is. Er kan ook meer aan de hand zijn waar je nog niets van merkt.

Schadeauto

Heeft je auto schade dan kun je er soms voor kiezen om daar mee door te blijven rijden. In sommige gevallen kan dat. Je kunt er ook voor kiezen om de schade te laten herstellen. Schadeherstel in Nederland is een zeer dure aangelegenheid. Een deuk eruit laten halen kost al snel 500 euro of meer. Je schade auto verkopen is soms waar je dan voor kiest, omdat de kosten zeer hoog kunnen oplopen. Soms krijg je nog best een goede prijs voor je auto terug wanneer je deze verkoopt met schade. Dit komt omdat de auto soms aan het buitenland wordt doorverkocht waar schadeherstel een stuk minder kost. Lonen in Nederland zijn erg hoog en in schadeherstel gaan een heel hoop uurtjes zitten.