NLcar
Image default
Dienstverlening

Veiligheidsrichtlijnen voor het werken met huishoudelijke trappen

Hoewel een huishoudtrap een veelgebruikt hulpmiddel is, moeten ze correct worden gebruikt om veilig te zijn, wat veel minder vaak gebeurt dan zou moeten. Er zijn meer werknemers dan we ons kunnen voorstellen die naar de eerste hulp gaan na een huishoudelijk incident met trappen, en sommige van die werknemers overlijden als gevolg van de ernst van hun verwondingen. Het bieden van adequate training aan zijn gebruikers en het volgen van veiligheidsvoorschriften en best practices zijn essentiële onderdelen van de veiligheid van huishoudelijke trappen.

Basisveiligheidsregels

Om veilig gebruik van huishoudelijke trappen te behouden, moeten gebruikers altijd de basisveiligheidsregels in acht nemen en in acht nemen. Een basisregel om altijd in gedachten te houden is om ladders alleen te gebruiken voor het beoogde doel. Zorg er ook voor dat u het juiste type huishoudelijke trap voor de klus gebruikt. Houd er rekening mee dat het over het algemeen alleen acceptabel is voor werk van korte duur en in de juiste hoek moet worden opgesteld, vastgezet en dicht bij het werk moet worden geplaatst om overreiken te voorkomen. Zorg ervoor dat u, voordat u het gebruikt, de informatie op het etiket doorneemt en de belasting classificaties nogmaals controleert. Controleer daarna de huis trap op eventuele beschadigingen. Een andere basisregel is om klim oppervlakken schoon en vrij van olie, vet en andere gladde stoffen te houden. Bovendien moet je goede werkkleding dragen en mogen je schoenen vrij zijn van stoffen die ervoor kunnen zorgen dat je uitglijdt. Bescherm de onderkant van uw ladder, zodat deze niet tegen iets of iemand botst. Het is belangrijk om de “riemgesp” -regel te onthouden bij het gebruik van ladders: houd uw riem gesp in het midden en laat deze niet voorbij een van beide zijrails gaan. Draag tot slot geen voorwerpen die ervoor kunnen zorgen dat u valt.

Aanwijzingen om te onthouden

Ondanks dat sommige veiligheidsregels heel eenvoudig zijn, of misschien omdat ze eenvoudig zijn, worden ze genegeerd. Het is gemakkelijk om zelfgenoegzaam te worden en apparatuur te misbruiken als deze zeer vertrouwd is en dagelijks wordt gebruikt. Zelfgenoegzaamheid kan worden afgeremd door regelmatige veiligheidstrainingen en het aanleren van sterke veiligheids gewoonten die de effecten van zelfgenoegzaamheid kunnen compenseren. Werknemers die op het werk geen huishoudelijke trappen gebruiken, hebben misschien niet eens geleerd hoe ze een ladder moeten gebruiken. Ongeacht of kennis van trappen in huis deel uitmaakt van de functie-eisen, overweeg om uw hele personeel een zekere mate van ladder training te geven. Veiligheid staat altijd voorop, vooral als het gaat om het beschermen van levens.