NLcar
Image default
Electronica en Computers

Kies jij voor een videocamera of camcorder?

Kies jij voor een videocamera of camcorder?

Als je wil gaan filmen dan moet je altijd een keuze maken tussen een Videocamera en camcorder. De camcorder is wat handzamer en vooral voor mensen die het niet veel gebruiken veel makkelijker. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat je makkelijker alle filmtechnieken onder de knie kunt krijgen. Echter is de kwaliteit qua lens en geluid een stuk minder. Een videocamera daarentegen beschikt over een hogere resolutie in de meeste gevallen. Vaak zitten er ook net wat meer toeters en bellen op die je nu en in de toekomst kunt gebruiken. Het prijsverschil is echter ook hoog, dus het is net wat je wil investeren. Als je hem niet veel gebruikt dan voldoet een camcorder, maar wil je een pro worden dan kun je beter voor de videocamera gaan.

Waar moet je op letten bij een videocamera?

Bij 5top krijgen we vaak de vraag waar je op moet letten bij het kopen van een videocamera. Als je onderwater gaat filmen of veel actie wil gaan opnemen dan is de go pro het beste apparaat. Deze kun je namelijk makkelijk ergens op bevestigen en dan blijft hij stabiel staan. Je hoeft hem dus niet vast te houden tijdens het bungeejumpen of het onderwater zwemmen. Wel is het dan belangrijk dat hij waterdicht is of dat je een waterdichte case kunt kopen. Een camcorder wordt voornamelijk gebruikt voor het vastleggen van momenten zoals bijvoorbeeld de eerste verjaardagen van een kind. Hierbij is het belangrijk dat hij beschikt over een opname functie, maar ook wil je er foto’s mee kunnen maken. Dit doe je vaak door frame voor frame vast te leggen. 

Als je echt professioneel je werk ervan wil maken of een hobby die je wekelijks meerdere keren doet dan is de videocamera een aanrader. Deze kun je namelijk bijvoorbeeld uitbreiden met verschillende microfonen. In verschillende settings heb je dan naast beeld ook de beste geluidskwaliteit. Tevens zijn er vaak ook diverse lenzen voor leverbaar die je weer voor van alles en nog wat kunt gebruiken.