NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer moet je een BMW specialist raadplegen?

Als je een BMW hebt, is het absoluut noodzakelijk om je voertuig in topconditie te houden. Dit betekent op tijd onderhoud plegen en eenvoudige onderhoudstaken uitvoeren, zoals het verversen van de olie of het controleren van je bandenspanning. Er zijn echter momenten waarop zelfs de meest voorzichtige chauffeurs een BMW specialist moeten raadplegen voor hulp.

Instrumentenpaneel werkt niet

Als je instrumentenpaneel niet werkt, is het misschien tijd om naar een BMW specialist zoals Offenga te gaan. Zij kunnen je helpen om ieder probleem op te oplossen. Controleer eerst de zekering die je instrumentenpaneel van stroom voorziet. Als de zekering is doorgebrand, vervang je deze door een nieuwe en zet je het contact aan. Als dit het probleem oplost, prima, maar als dat niet het geval is, ga je verder met stap twee. Controleer vervolgens alle verbindingen in het elektrische systeem van je voertuig om te bepalen of ze schoon en veilig zijn. Dit kan betekenen dat je een multimeter gebruikt of eenvoudig elke verbinding visueel onderzoekt op losse schroeven of corrosievorming rond de aansluitklemmen van connectoren of draden. Een visuele inspectie zou hier voldoende moeten zijn. Je wilt niet beginnen met het uit elkaar halen van harnassen als je daar geen reden voor hebt.

Kilometerstand met externe apparaten is anders dan die op het dashboard

De kilometerstand die op je dashboard wordt weergegeven, wordt berekend door de computer van de auto en wordt op geen enkele manier beïnvloed door externe apparaten zoals een snelheidsmeter of brandstofmeter. Het wordt ook niet beïnvloed door wijzigingen in de kilometerteller. Met andere woorden, als je je snelheidsmeter verwijdert en een andere gebruikt die andere informatie kan weergeven, heeft dit geen invloed op de manier waarop je BMW zijn eigen kilometerstand berekent. De eerste reden is dat een onjuiste aflezing zou kunnen betekenen dat je niet krijgt waarvoor je betaalt bij het tanken aan de pomp. Hoewel dit onwaarschijnlijk is, is het altijd goed om het te controleren voor het geval dat.

Je moet je batterij vervangen

Als je merkt dat je auto niet zo gemakkelijk start, of als het langer duurt om te starten dan normaal, kan het zijn dat de accu leeg is. Een lege batterij houdt de lading niet lang vast en moet zo snel mogelijk worden vervangen. Als er helemaal geen lampjes branden, betekent dit dat de batterij helemaal leeg is en onmiddellijk moet worden vervangen. Als slechts een van de lampjes is uitgegaan maar andere indicatoren nog steeds goed werken, betekent dit dat er mogelijk een probleem is met een ander onderdeel van je auto.

Op zoek naar goedkope BMW onderdelen van de BMW sloop? Offenga.nl is de specialist in gebruikte onderdelen.