NLcar
Image default
Vakantie

Drie leuke tips voor jouw Lanzarote vakantie

De Canarische Eilanden zijn een geweldig populaire vakantiebestemming. Sterker nog, het is één van de populairste bestemmingen onder reizigers van heel Europa. Voor deze eilandengroep geldt uiteraard dat ze onder meer bestaat uit kleppers zoals Tenerife en Gran Canaria, maar ook Lanzarote mag niet worden onderschat, integendeel. Veel mensen overwegen een Lanzarote vakantie, maar stellen zich de vraag wat nu precies de sterkste troeven zijn waar dit eiland over beschikt. Wij hebben op deze pagina in ieder geval drie interessante tips voor je verzameld die je beslist niet mag vergeten te ontdekken tijdens jouw vakantie op dit geweldig mooie en indrukwekkende eiland.

Tip 1: Ontdek de hoofdstad van het eiland Arrecife

Het eerste wat je eigenlijk moet doen wanneer je, je Lanzarote vakantie aanvat is een bezoek brengen aan de hoofdstad Arrecife. Ook het gebied dat zich voor de kust bevindt is het ontdekken  waard. Dit bestaat namelijk niet alleen uit kleine riffen, maar ook uit tal van verschillende eilandjes. De riffen bleken in het verleden ontzettend handig te zijn om het eiland te beschermen tegen de aanvallen die werden opgezet door piraten. Dat gebeurde in het verleden toch met de nodige regelmaat tot daar aan het einde van de achttiende eeuw verandering in kwam.

Arrecife had op die manier de mogelijkheid om uit te bloeien tot een geweldige en vooral welvarende stad. Tot het jaar 1852 was Teguise nog de hoofdstad van het eiland, maar ondertussen is het dus Arrecife geworden die de fakkel heeft overgenomen. Deze stad mag je dus zeker niet vergeten te bezoeken tijdens je Lanzarote vakantie.

Tip 2: Bezoek de lavatube van Jameos del Agua en Cueva de los Verdes

Wie Lanzarote zegt denkt natuurlijk meteen aan een vulkanisch landschap. Het loont absoluut de moeite om er tijdens je Lanzarote vakantie voor te kiezen om even deze geweldig mooie en indrukwekkende landschappen te gaan ontdekken. Dit geldt niet in het minst voor:

  • Jameos del Agua;
  • Cueva de los Verdes;

Voor beiden geldt dat ze behoren tot de maar liefst zes kilometer lange lavatube die zo’n slordige 4000 jaar geleden werd gevormd. Dit gebeurde bij de uitbarsting van de vulkaan La Corona (echt waar, ze bestaat). Voor deze tubes van gestolde lava geldt dat ze helemaal doorlopen tot aan de Atlantische Oceaan. In ieder geval, voor mensen die houden van indrukwekkende (vulkanische) landschappen is dit eiland werkelijk te bestempelen als een soort van paradijs.

Tip 3: Het groene meer van El Golfo

Er zijn heel wat bijzondere kleuren die je aantreft op dit eiland tijdens een Lanzarote vakantie. Dit gezegd hebbende is er eentje die zonder twijfel een zeer mysterieuze invloed op je zal hebben. Het gaat hierbij om het groene meer in El Golfo. Voor het groene getinte meer geldt dat ze ontstond in een krater wat alleen maar bijdraagt aan het mysterieuze karakter waarover ze beschikt. Het contrast met de omliggende, hoofdzakelijk zwarte, omgeving kan eigenlijk als het ware niet groter zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat deze plaats ontzettend toeristisch is. Bezoek ze dus bij voorkeur of vroeg in de ochtend of vooral zo laag mogelijk op de avond. Dan is het (veel) rustiger.