NLcar
Image default
Aanbiedingen

Telemarketing versus online marketing

Waarom is telemarketing zo’n voordeel voor uw bedrijf? Haalt online marketing telemarketing in qua populariteit? Telemarketeers bellen potentiële klanten om jouw product of dienst te promoten, terwijl ze dit doen bouwen ze aan een échte band met de klant. Maar hoe wijdverbreid is telemarketing vandaag de dag? Laten we dat onderzoeken!

Het telefoongesprek

De mogelijkheid voor klanten om rechtstreeks vragen te stellen over het product en de mogelijkheid om een band op te bouwen met een potentiële klant zijn twee belangrijke voordelen van telemarketing. Dit is de reden waarom telemarketing zo veel wordt gebruikt. Doordat jij als verkoper rechtstreeks in contact staat met de klant, kun je eventuele vragen beantwoorden en persoonlijk advies geven. Mensen zijn daardoor verzekerd van de kwaliteit van het product en maken zich geen zorgen over de kwaliteit van het product. Online is dit scenario veel minder waarschijnlijk doordat de afstand van de klant veel verder weg is en zij veel meer moeite moeten doen om eventuele antwoorden op vragen beantwoord te krijgen.

Online marketing

Zoekmachine optimalisatie, social media marketing en e-mail marketing worden steeds populairder. Het is ook niet gek, doordat steeds meer mensen online zijn, wordt online marketing steeds populairder, één plus één is twee. Toch merken we dat wanneer klanten online zijn, zij denken dat ze met een computer spreken. Omdat er geen face-to-face interactie met de klant is, wekt online marketing minder snel vertrouwen dan aan de telefoon het geval is. Het grote voordeel van online marketing, aan de andere kant, is dat het snel en effectief een groot aantal individuen kan bereiken. Zonder online marketing kun je niet overeind blijven in de wereld van vandaag. Telemarketing is echter een underdog die veel mensen vandaag de dag over het hoofd zien. Wanneer je slim bent negeer je deze kans niet en benut je de mogelijkheden van telemarketing volop.

Marketingvorm is doelgroep afhankelijk

Online- en telemarketing zijn twee verschillende methoden van marketing. Het marketingplan voor jouw bedrijf moet goed aansluiten bij de doelgroep. Voor sommige bedrijven is telemarketing effectiever dan voor andere. Een combinatie van de twee kan ongetwijfeld effectief zijn bij het aantrekken van klanten met verschillende achtergronden. Voor sommige demografische groepen kunnen telemarketeers geschikter zijn, hoewel voor andere demografische groepen online marketeers meer succes kunnen hebben. Dit vereist uitgebreid onderzoek. Nieuwsgierig naar de inzichten?  Vind hier meer informatie over outbound telemarketing.