NLcar
Image default
Electronica en Computers

Welk besturingssysteem kiest u het best als u een laptop gaat kopen?

Een laptop kopen, betekent keuzes maken. Een van de belangrijkste keuzes is die van het besturingssysteem. Sinds enkele jaren hebt u hier bij HP laptops en laptops van andere grote, bekende merken een keuze. Voorheen werd elke laptop, tenzij het laptops van Apple betrof, geleverd met Windows. Tegenwoordig kunt u ook een laptop kopen met Chrome OS, het besturingssysteem van Google. Wat is het verschil en voor welk besturingssysteem moet u kiezen?

Een laptop kopen met Windows Een laptop kopen met Windows blijft veruit de populairste keuze. Ook de meeste HP Laptops en laptops van andere grote merken, draaien op het operating system van Microsoft. Dat is logisch, want zeer veel consumenten zijn hieraan gewend. Wanneer u een nieuw laptop koopt, is de kans groot dat u programma’s en bestanden die u nu gebruikt, over wilt zetten van uw huidige laptop naar uw nieuwe laptop. Waarom zou u dan een laptop kopen waarbij dit niet kan? Windows is de logische keuze.

Een laptop met Chrome OS Chrome OS, het operating system van Google, is relatief jong, maar wint al een paar jaar terrein. Het is een fundamenteel ander systeem dan Windows. Chrome OS draait veel meer op online connectiviteit. Met behulp van uw Google account wordt alles ingesteld en kunt u essentiële zaken uitvoeren. Anders dan het kopen van softwarepakketten, zoals bij Windows het geval is, werkt Chrome OS met webapplicaties  en draait bijna alles vanuit de Cloud. Het voordeel van een laptop met Chrome OS, is dat deze vaak een stuk voordeliger is dan een laptop met Windows. Bestaan uw werkzaamheden voornamelijk uit surfen op het web en eenvoudige handelingen zoals tekstverwerken, dan kan Chrome OS een prima keuze zijn.

Uw ideale HP laptop kopen HP laptops zijn er in overvloed, en sommige zijn ook leverbaar met Chrome OS. Een HP laptop kopen, is een veilige keuze, want HP laptops behoren tot de absolute top. U vindt ze bijvoorbeeld bij Electrocorner. Hier hebt u een ruime keuze uit vrijwel alle mogelijke HP laptops.