NLcar
Image default
Computers / Internet

Hoe maak ik mijn computer weer sneller?

Natuurlijk zit niemand te wachten op een trage computer. Je wil graag snel kunnen werken en niet al te lang hoeven wachten tot een bepaald programma is opgestart of tot je eindelijk het internet op kunt. Daarom laten we je in dit artikel weten hoe je je computer sneller kunt maken.

Stap 1: achterhaal de oorzaak

Probeer er eerst achter te komen wat de oorzaak van de traagheid van je computer kan zijn. Je computer kan traag zijn omdat:

– je zelf te veel programma’s tegelijk open zet;

– je computer te vol en niet geordend is;

– je computer is vervuild.

Stap 2: verwijder onnodige programma’s

Heb je te veel programma’s tegelijk open staan, dan gaat deze trager werken. Hoe dat komt? Dat komt doordat je het interne geheugen dan te zwaar belast. Daardoor wordt het lastiger om programma’s op te starten en te laten draaien.

Verwijder je onnodige programma’s, dan wordt je computer dus automatisch sneller. Je computer hoeft dan als het ware minder na te denken en het interne geheugen van je computer wordt ook minder belast. Het verwijderen van onnodige programma’s is de eenvoudigste manier om je computer sneller te maken. Je doet dit door programma’s die je niet gebruikt te deïnstalleren.

Is het bij jouw computer zo dat er standaard (te) veel programma’s automatisch opstarten? Pas dit dan aan door naar ‘Start/Uitvoeren’ te gaan en ‘msconfig’ in te voeren. Er komt nu een scherm tevoorschijn. In dat scherm ga je naar het tabblad ‘Opstarten’. Op dit tabblad kun je aangeven van welke programma je niet wil dat ze automatisch opstarten.

Stap 3: laat updates uitvoeren

Als je wil dat je computer weer sneller wordt, is het van belang dat deze volledig up-to-date is. Op deze manier verbeter je de prestaties van de programma’s die zich op je computer bevinden en blijft je computer zelf zich ook vernieuwen en verbeteren.

Of er updates beschikbaar zijn, is meestal te zien in je taakbalk. Heb je ‘Windows’, dan verschijnt er een geel of blauw Windows-schildje. Wil je daar niet op wachten, dan kun je ook naar ‘Windows Update’ gaan. Hiervoor ga je naar ‘Start’ en ‘Alle Programma’s’. Via ‘Alle programma’s’ kom je bij ‘Windows Update’.

Binnen ‘Windows Update’ kun je kiezen voor ‘Standaard Updates’ en ‘Aangepaste Updates’. ‘Standaard Updates’ zorgen ervoor dat je computer alle noodzakelijke updates krijgt die ervoor zorgen dat je computer goed blijft functioneren. ‘Aangepaste Updates’ zijn optioneel. Met ‘Aangepaste Updates’ kun je je trage computer weer sneller maken.

Stap 4: laat de harde schijf defragmenteren

Het defragmenteren van de harde schijf van je computer zorgt er ook voor dat je computer sneller wordt. Door de harde schijf van je computer te defragmenteren worden alle bestanden en programma’s weer netjes geordend. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te vinden en sneller te gebruiken. Om de harde schijf van je computer te defragmenteren ga je naar ‘Start’, ‘Alle programma’s’, ‘Bureau-accessoires’ en ‘Systeemwerkset’. Hierna kom je uit bij ‘Schijfdefragmentatie’.

Blijft je computer traag?

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, maar blijft je computer traag? Ga dan langs bij een computerreparateur, die je computer op professionele wijze verder kan opschonen. Je vindt een computer reparatiebedrijf in Amsterdam.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/